27 Mayıs Askeri Darbesinin 56. Yılı - Son Dakika
Politika

27 Mayıs Askeri Darbesinin 56. Yılı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AK Parti'nin kararlılığı, istikrarı ve emin adımlarla yükselişinin, cuntacı vesayet anlayışını bitirdiğini belirtti.

27.05.2016 17:16

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AK Parti'nin kararlılığı, istikrarı ve emin adımlarla yükselişinin, cuntacı vesayet anlayışını bitirdiğini belirtti.

Yeneroğlu, 27 Mayıs askeri darbesinin 56. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 27 Mayıs darbesinin, Türk siyasi tarihinin en büyük kara lekesi olduğunu vurguladı.

Halkın teveccühünü alarak iktidara gelmiş Başbakan ve Bakanların idam edildiğini, Milli Birlik Komitesi'nin Anayasa ile TBMM'yi feshederek siyasi faaliyetleri askıya aldığını anımsatan Yeneroğlu, "Sözde mahkemede Demokrat Parti mensupları, Yassıada'da insan onur ve haysiyeti hiçe sayılarak utanç verici muamelelere maruz kalmışlardır. İhtilal yüzünden toplum içinde kutuplaşmalar ve ayrışmalar yaşanmıştır." değerlendirmesini yaptı.

"Yaşanan acı olayın üzerinden 56 yıl geçmesine rağmen darbe mağdurları dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan halkın gönlünde özel yerini korumaktadır." ifadesini kullanan Yeneroğlu, şunları kaydetti:

"Demokrasi tarihimizin silinmez kara lekesi olan bu darbenin etkileri, maalesef yapıldığı dönemle sınırlı kalmamıştır. 1960 darbesi; 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat 1997 postmodern darbesi ve son olarak 27 Nisan 2007 e-muhtırasına da zemin hazırlamıştır. AK Parti iktidarlarına kadar bu vesayet anlayışı ne yazık ki devam etmiştir. Ancak bugün geldiğimiz noktada AK Parti'nin kararlılığı, istikrarı ve emin adımlarla yükselişi cuntacı vesayet anlayışını bitirmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 27 Mayıs Askeri Darbesinin 56. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement