Milletvekili Uslu'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Uslu'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Milletvekili Uslu\'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

AK Parti Çorum Milletvekili Uslu, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünü coşku ve kıvançla idrak ediyoruz" dedi.

28.10.2014 15:49  Güncelleme: 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıl dönümünü coşku ve kıvançla idrak ediyoruz" dedi.

Uslu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 91 yıl önce ilan edilen Cumhuriyetin kazanımları ile Türkiye'nin, bölgesinde ve dünyadaki saygın konumunun arttığını, bunun da Türk halkı için büyük bir iftihar vesilesi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ekonomi, demokrasi, hukuk, kültür, siyaset alanlarında gerçekleştirdiği dönüşümlerin büyük bir zihniyet değişikliğini de beraberinde getirdiğini ifade eden Uslu, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıl dönümünü coşku ve kıvançla idrak ediyoruz. Geçen 91 yılda Türkiye'nin, yarınları öncü bir ülke ve cazibe merkezi olarak kucaklayacağının da işaretidir. Cumhuriyetimizin en belirgin özelliği, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmasıdır. Bu temel nitelikler, bölgemizde yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında; Türkiye Cumhuriyeti'nin daha başlangıçta ne kadar sağlam temeller üzerine kurulduğunu ortaya koymaktadır. Türkiye'nin gelişmiş bir demokrasi haline gelmesi için temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesinin, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesinin taşıdığı önem aşikardır. Demokrasimizin kalitesinin yükseltilmesi, ülkemizde gerçek barış ve huzurun yakalanmasının yanı sıra, istikrar, refah ve güvenliğin de teminatı olacak Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet hedefi yeni Türkiye vizyonumuz ile yakalanmış olacaktır."

Uslu, "Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Uslu'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement