29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet'in 91.kuruluş yıldönümü Hatay'da törenlerle kutlanıyor.

29.10.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dörtyol ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaymakam Recep Soytürk, makamında Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Tolunay Başer, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önünde devam eden kutlama etkinliklerinde Kaymakam Soytürk, Garnizon Komutanı Başer ve Belediye Başkanı Toksoy vatandaşların bayramını kutladı.

Soytürk, törende yaptığı konuşmada, 'Ya İstiklal ya Ölüm'  parolası ile yola çıkan ecdadımızın, binlerce şehit pahasına bizlere armağan ettikleri Cumhuriyetin 91.kuruluş yıl dönümü kutlamanın gurur ve heyecanını taşıdıklarını belirtti.

Tören kortej geçişinin ardından son buldu.

KIRIKHAN

Kırıkhan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Türkiye Cumhuriyeti'nin 91.kuruluş yıldönümü Kırıkhan'da coşku ile kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende konuşan Kaymakam Halil Uyumaz, Türkiye'nin bugün tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, bilimden sanata, spora hemen her alanda çok önemli aşamalar kaydetmesini Cumhuriyete borçlu olduğunu kaydetti.

Kutlama etkinlikleri kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilirken, tören geçit töreniyle son buldu.

YAYLADAĞI

Yayladağı'nda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yayladağı'nda törenlerle kutlandı.

Kaymakamı Alpaslan Altınışık, Fehmi Dinçer Futbol Stadı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 91. yıl dönümünün büyük coşkuyla kutlandığını, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizi, yine onun hedefi olan muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkarma azim ve kararlılığı içerisinde olduğumuzu söyledi.

Günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmaların ardından, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenleri ödülleri verildi.

Resmi geçit töreni ile son bulan programa, Garnizon Komutan Piyade Binbaşı Yücel Çetinkaya, Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, İlçe Emniyet Amiri Maksut Altay, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement