29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Kırklareli Belediyesi'nce Cumhuriyetin 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi.

29.10.2014 22:47

Kırklareli Belediyesi'nce Cumhuriyetin 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Karahumur, Eriklice ve İstasyon caddelerinden Vilayet Meydanı'na kadar ellerindeki Atatürk posterleri, Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdü.

Vatandaşlar, yürüyüş sırasında, "Türkiye laiktir laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Atatürk gençliği dimdik ayakta" şeklinde sloganlar attı.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Vilayet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 91. yıl dönümünün Ermenek'te ki kömür ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle hüzün içerisinde kutlandığını söyledi.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin, Bandırma Vapuru'nun bacasından çıkan kıvılcımlar ile başladığını dile getiren Kesimoğlu, bu toprakların kolay kazanılmadığını ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm zorluklara rağmen cumhuriyeti kurduğunu anlatan Kesimoğlu, "Gençlerimize emanet edilen cumhuriyeti ebediyen korumaya ant içtik. Hiç bir güç bizi bu yoldan ayıramaz. Bu millet Mustafa Kemal ile millet oldu, cumhuriyetimize de, atamıza da sahip çıkacağız. Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde konuştu.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek te, Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyete sahip çıkılacağını kaydetti.

Daha sonra Atatürk'e benzerliğiyle tanınan tiyatro oyuncusu Mehmet Tokat, kurulan platformda elinde bastonu ve fötrü ile vatandaşları selamlayarak bir konuşma yaptı.

Bu sırada bazı vatandaşlar duygulandı. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement