30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Tekirdağ'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, "Zafer Bayramı Fener Alayı" düzenlendi.

30.08.2016 22:00

Tekirdağ'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, "Zafer Bayramı Fener Alayı" düzenlendi.

CHP Tekirdağ İl Başkanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Köprübaşı Meydanı'nda toplanan grup, ellerindeki meşalelerle marşlar eşliğinde Hükümet Caddesi'nden Üç Kemaller Parkı'na kadar yürüdü.

Burada gruptakiler İstiklal Marşı'nı okuyarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı konuşmada, 94 yıl önce yaşanan büyük zaferin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyetin kurucu ayarlarıyla oynanmaması gerektiğini belirten Albayrak, "Bu ayarların en başında laiklik geliyor. Laiklikle oynandığı zaman 15 Temmuz'u yaşarız, yaşadık da" dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir sınavı başarıyla geçtiğini ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

"Dünyada da artık darbeler tarihin çöplüğünde kalmıştır. Türkiye 36 yıl sonra bir kere daha darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldı. Dünyada bu olay yok, ama 15 Temmuz'da Tekirdağ'ın 940 bin vatandaşı Türkiye'nin 80 milyon vatandaşı darbeye hayır diyerek bu asker kıyafeti giymiş hainlere gereken cevabı vermiştir. Daha da vermeye devam edecektir. Ama Tekirdağ bu sınavdan büyük başarıyla geçmiştir."

Yürüyüşe, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement