5. Türkiye İnovasyon Haftası - Son Dakika
Güncel

5. Türkiye İnovasyon Haftası

5. Türkiye İnovasyon Haftası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İnovalig 2016 Şampiyonlarına ödüllerini takdim etti.

10.12.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İnovalig 2016 Şampiyonlarına ödüllerini takdim etti.

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, TİM tarafından düzenlenen 5. Türkiye İnovasyon Haftasının son gününde İnovalig Ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde alan Türkiye İnovalig 2016 şampiyonları şöyle:

"İnovasyon stratejisi kategorisi birincisi CMS Jant ve Makina Sanayi AŞ Genel Müdürü Gürsel Can, inovasyon organizasyonu ve kültürü kategorisi birincisi Ford Otomotiv Sanayi AŞ adına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, inovasyon döngüsü kategorisi birincisi Genomize Bilişim ve Biyoteknoloji AŞ Genel Müdürü Erşen Kavak, inovasyon kaynakları kategorisi birincisi Temsa Global Sanayi ve Ticaret AŞ adına Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, inovasyon sonuçları kategorisi birincisi VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi AŞ CEO'su Ercan Varlıbaş."

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise İnovalig'deki 5 kategoride ikinci ve üçüncü olanlara ödüllerini takdim etti.

Bakan Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise Ar-Ge liderliği özel ödülünü Arçelik adına Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu'na, süreç inovasyonu özel ödülünü Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'a, müşteri odaklı çözümler özel ödülünü Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu'na, girişimcilik özel ödünü Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici'ye, teknoloji geliştirme özel ödülünü Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça'ya, uluslararası başarı özel ödülünü THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'ya verdi.

Özel ödüle ise Ar-Ge proje pazarı oluşumuna 2016 yılında en fazla proje ile bu alanda kendini gösteren Süleyman Demirel Üniversitesi layık görüldü.

TİM Başkanı Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'nin milli hücumbotunun maketini ve kilogram ihracat bedeli 675 bin dolar olan Türk yapımı göz lensinin bir örneğini armağan etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Türkiye İnovasyon Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement