50 Farklı Zeytin Türü Ayvalık'ta Bir Araya Getirildi - Son Dakika
Ekonomi

50 Farklı Zeytin Türü Ayvalık'ta Bir Araya Getirildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Etkinlikten detaylar Etkinliğe katılan vatandaşla röportaj Organizasyonu düzenleyen Slow Food Türkiye Temsilcisi Ali Kürşat ile röportaj Slow Olive Çalıştayı Etkinlik kapsamında 50 farklı zeytin türü Ayvalık'ta bir araya getirildi Slow Olive Çalıştayı kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından 50'nin üzerinde farklı zeytin çeşidi Ayvalık'a getirildi.

16.04.2016 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Etkinlikten detaylar

Etkinliğe katılan vatandaşla röportaj

Organizasyonu düzenleyen Slow Food Türkiye Temsilcisi Ali Kürşat ile röportaj Slow Olive Çalıştayı

Etkinlik kapsamında 50 farklı zeytin türü Ayvalık'ta bir araya getirildi

Slow Olive Çalıştayı kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından 50'nin üzerinde farklı zeytin çeşidi Ayvalık'a getirildi.

Cunda Adası Pazar Yeri'nde açılan sergiye Ayvalık siyah ve yeşil zeytinleri, Edremit'in yeşil çizik zeytini, Karaburun'un hurma zeytini ile birçok farklı bölgeden getirilen zeytinler stantlarda tanıtıldı.

Organizasyonu düzenleyen Slow Food Türkiye Temsilcisi Ali Kürşat, Türkiye'nin zeytin çeşidi bakımından dünyanın başkenti olduğunu belirterek, ülkede zeytin üreticiliğinin çok estki tarihlere dayandığını söyledi.

Kürşüt sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Ayvalık'ta zeytinin geleneksel kültürünü yaşatmışız. Bugün Türkiye'de 80 çeşidin üzerinde zeytin var. Bu zeytin çeşitlerini yemeklik ve yağlık olarak kullanma şansımız var. Bunların hepsi nasıl işleniyor, farklı bölgelerde zeytin nasıl yapılıyor onları bilmemiz gerekir. Yani tuzda kavurma, güneşte kavurma ve kahve kavurur gibi onlarca çeşit zeytin var. Bu gün bu stantta ülkemizin dört bir yanından 50 çeşit civarında zeytin işlenmiş halde bir araya getirildi."

Stantları gezenlerden Songül Cumalı ise zeytinin Ege Bölgesi'ne has olduğunu zannettiğini ancak stantları gezdikten sonra fikrinin değiştiğini aktardı.

Cumalı ayrıca, "Bugün Nizip, Antakya ve Tire'den zeytin çeşitlerinin bulunduğunu öğrenmiş oldum. Şu an burada o kadar çok zeytin çeşidi var ki hangisini tadacağımı şaşırdım" diye konuştu.

50 Farklı Zeytin Türü Ayvalık\'ta Bir Araya Getirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 50 Farklı Zeytin Türü Ayvalık'ta Bir Araya Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement