6. Uluslararası Transanatolia Ralli Raid Yarışı - Son Dakika
Yerel

6. Uluslararası Transanatolia Ralli Raid Yarışı

6. Uluslararası Transanatolia Ralli Raid Yarışı'nın üçüncü gününde sporcular, Erzincan parkurunu geçti.

25.08.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6. Uluslararası Transanatolia Ralli Raid Yarışı'nın üçüncü gününde sporcular, Erzincan parkurunu geçti.

Yarışların üçüncü gününde, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, saat kulesi önünden Erzurum'un Aşkale ilçesinde sona erecek 182 kilometrelik parkurun startını verdi.

Transanatolia Rallisi Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aşkale'den trafik içindeki akışla Erzurum'a varılacağını söyledi.

Yarışın kalitesi ve zorluk derecesinin dünyanın en iyi yarışlarıyla mukayese edildiğini ifade eden Büyükpınar, "Bu bizim için gurur verici bir durum. 69 araç kayıt yaptırmıştı, 60'ı start aldı. Bu 60 aracın içerisinde 89 yarışmacı var. Bu yarışmacıların yüzde 60'ı yabancı, yüzde 40'ı ise yerli sporcular. Ağırlıkla motosiklet grubunda yabancı sporcular var. Bunlar dünyanın önde gelen sayılı sporcuları" diye konuştu.

İtalyan sporcu Paolo Alpertini de pist alanının çok güzel olduğunu dile getirerek, "Dünyanın da en iyi pistlerinden birisi. Organizasyon çok mükemmel" ifadesini kullandı.

İspanyol bayan sporcu Laia Sanz ise ralliye ilk defa katıldığını ve güzel bir deneyim yaşadığını belirtti.

Türk sporcu Serkan Özdemir de böyle bir organizasyonda Türkiye'yi temsil ettiği için mutlu ve onurlu olduğunu vurgulayarak, "Çok zorlu bir yarış, bu yıl rota uzadı. Geçen yıl 2 bin kilometreydi, bu yıl üç bine çıktı. Ben de ülkemizi temsilen bu zorlu şampiyonada mücadele ediyorum. Etaplar çok yorucu ama ülkemizde böyle dünya standartlarında organizasyon düzenleniyor olması beni son derece mutlu ediyor" diye konuştu.

Dakar Rallisi'ne de katılan Laia Sanz, Helder Rodrigues, Olivier Pain, Paolo Ceci ve Gerrard Farres gibi isimlerinde de mücadele ettiği yarışlar, SSV, motosiklet, kamyon ve 4x4 olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştiriliyor.

Transanatolia Ralli Raid yarışı, Erzincan'ın ardından Erzurum, Kars, Giresun, Tokat ve Yozgat'taki parkurla devam edecek.

Uluslararası Transanatolia Ralli Raid, 29 Ağustos Cumartesi günü Ankara'da sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6. Uluslararası Transanatolia Ralli Raid Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement