6 Yıldır Üst Üste Final Gören Milli Güreşçi Rıza Kayaalp Hiçbir Avrupa Şampiyonası'nı Boş Geçmedim - Son Dakika
Güncel

6 Yıldır Üst Üste Final Gören Milli Güreşçi Rıza Kayaalp Hiçbir Avrupa Şampiyonası'nı Boş Geçmedim

6 Yıldır Üst Üste Final Gören Milli Güreşçi Rıza Kayaalp Hiçbir Avrupa Şampiyonası\'nı Boş Geçmedim

(özel) 6 yıldır üst üste final gören Milli Güreşçi Rıza Kayaalp Hiçbir Avrupa Şampiyonası'nı boş geçmedim Büyüklerde ilk altın madalyamı Azerbaycan'da almıştım Türkiye'de bile bu kadar seyirciyi bir arada görmedim, o yüzden yine onlara bir jest yapmak istedim ve mindere iki ülkenin bayraklarıyla çıktım Hedefler hiç bitmez. Dünya Şampiyonası'nda bayrağımızı göklere çekmek, İstiklal Marşı'mızı söyletmek istiyorum 130 kg değilim. 122-123 kiloyum. Bu benim için daha iyi çünkü seri olabiliyorum Bakü2015'te altın madalyaya ulaşan +130 kilo güreşçimiz Rıza Kayaalp, Avrupa'da üst üste 6. kez final başarısı gösterdi.

15.06.2015 10:29

(özel) 6 yıldır üst üste final gören Milli Güreşçi Rıza Kayaalp Hiçbir Avrupa Şampiyonası'nı boş geçmedim

Büyüklerde ilk altın madalyamı Azerbaycan'da almıştım

Türkiye'de bile bu kadar seyirciyi bir arada görmedim, o yüzden yine onlara bir jest yapmak istedim ve mindere iki ülkenin bayraklarıyla çıktım

Hedefler hiç bitmez. Dünya Şampiyonası'nda bayrağımızı göklere çekmek, İstiklal Marşı'mızı söyletmek istiyorum

130 kg değilim. 122-123 kiloyum. Bu benim için daha iyi çünkü seri olabiliyorum

Bakü2015'te altın madalyaya ulaşan +130 kilo güreşçimiz Rıza Kayaalp, Avrupa'da üst üste 6. kez final başarısı gösterdi. Bakü'deki Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanan Grekoromen güreşçimiz minderde Türk ve Azerbaycan Bayrağı'nı birlikte taşıyınca ayakta alkışlandı.

Şampiyon sporcu Doğan Haber Ajansı'na (DHA) verdiği röportaj öncesinde Ata Sporumuz güreşin gelmiş geçmiş önemli isimlerinin tebriklerini kabul etti.

Rıza Kayaalp, kendisine yöneltilen sorulara şu yanıtları verdi;

S Avrupa Oyunları'nda altın madalya aldınız. Bu 6. üst üste aldığınız altın madalya. Duygularınızı söyleyebilir misiniz

C Hedefimi gerçekleştirdiğim için mutluyum tabi. Sonuçta altı yıldır üst üste final yapıyorum. Altı yıl önce büyüklere çıktım ve hiçbir Avrupa Şampiyonası'nı boş geçmedim. Allaha şükürler olsun. Azerbaycan'da ilk büyüklerdeki altın madalyamı almıştım 2010 yılında, büyüklere ilk çıktığımda. Altıncı finalimde yine Azerbaycan'da yapıyorum. Burada beşinci şampiyonluğumu kazandım. Avrupa Oyunları'nda ilk madalyam. Mutluyum bizden beklentisi olan halkımızın beklentilerin boşa çıkarmadık. Sonuçta dediğim gibi daha beş final yapmış yene bir final beklediler bizden. Sonunda iyi getirdik zorlu bir mücadelenin ardından sonunu iyi getirdik.

SMaçın ardında Azerbaycan ve Türk bayrağıyla bir arada tur attınız. Azerbaycan seyircisi sizi ayakta alkışladı. Bu davranış hakkında ne düşünüyorsunuz

CAslında onlara bu bile az. Neden diye sorarsanız Siz de gördünüz sabahtan akşama kadar Türk sporcu çıkarsa çıksın kendi seyircileri gibi destek verdiler. Kendi evimizde gibi hissettirdiler. Biz Türkiye'de bile bu kadar çok seyirciyi bir arada görmedim. Bize bu duyguyu yaşattılar ve desteklediler. Ben de ilk Avrupa şampiyonluğumda Bakü'de yapmıştım. O zaman da beni çok desteklediler. O zamanda ben Azerbaycan ve Türkiye bayrağıyla minderde turlamıştım. Bugün de onlara bir jest yapmak istedim ve mindere iki ülkenin bayraklarıyla çıktım. ve ayakta alkışladılar.

SBundan sonraki hedefleriniz nedir

CHedefler bitmedi. Bundan 2-3 ay sonra Dünya şampiyonası var. Burada aldığım altın madalyasının sevincini yaşayamayacağım. Çünkü şu anda kafamda Dünya şampiyonasındaki maçları düşünüyorum Hedef hiç bir zaman bitmiyor. Bizim gibi sporcuların hedefleri bitmez. Her zaman kafamızdaki düşünceler ilerdeki maçlar. Çok çalışacağız. İki hafta sonra tekrar antrenmanlara başlayacağım. Hedefimiz her zaman zirvede olmak. Bayrağımızı göklere çekmek. İstiklal marşımızı söyletmek. Gördünüz buradaki bu duyguyu yaşamak çok ayrı bir şey. Burada dört maç yaptık ama onun arkasında günlerce antrenmanlar yaptık. Günlerce ter döktük. Kilolarca ter döktük. Hep bunların amacı İstiklal marşımızı söyletmek ve bayrağımızı göklere çektirmek için. İnşallah bizden beklentileri olanların beklentilerini karşılamaya devam edeceğiz.

SRıza nasıl besleniyorsun 130 kiloya nasıl ulaştın

ZORLA BESLENİYORUM AMA ÇOK TUZLU VE YAĞLI YEMİYORUM

CAslında 130 kilo değilim ben yaklaşık olarak 123 kg falanım. Aslında bu benim için daha iyi çünkü seri olabiliyorum. Bu kilo benim için yeterli. Beslenme derseniz zorla besleniyorum. Sırf kilo kaybetmeğim diye. 120 kiloya ben isteyerek 5-6 yılda anca doldurarak çıktım. Aslında ben bu kiloya beş altı senede çıktım. Kamp aralarında yemeklerde zorla besleniyorum. Zorla ağzıma yemek atıyorum. Çok yağlı çok tuzlu şeylerden uzak durarak sağlıklı bir yaşamı tercih ediyorum. Antrenmanımız çok ağır bir antrenmanlar yapıyoruz. O kadar çok yoğun çalışıyoruz ki yediklerimiz bazen karşılamıyor protein aldığımız zamanlar da oluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 6 Yıldır Üst Üste Final Gören Milli Güreşçi Rıza Kayaalp Hiçbir Avrupa Şampiyonası'nı Boş Geçmedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement