65. Hükümet'in Kurulması - Son Dakika
Ekonomi

65. Hükümet'in Kurulması

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 65. Hükümet'e başarı dileyen sivil toplum kuruluşları destek mesajları verdi.

24.05.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 65. Hükümet'e başarı dileyen sivil toplum kuruluşları destek mesajları verdi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yazılı açıklamasında Türkiye'nin Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar arasında jeopolitik konumu, tarihi, kültürü, nüfusu, yer altı ve yer üstü doğal kaynaklarıyla çok büyük bir ülke olduğunu belirtti. Türkiye'nin, potansiyelinin tartışılamayacağını vurgulayan Bayraktar, her büyük ülkede olduğu gibi imkanların yanı sıra çözülmesi gereken sorunların da bulunduğuna işaret etti.

Bayraktar, Türkiye'nin sorunlarının, istikrarlı bir siyasi yapıyla çözülebileceğine dikkati çekerek, "Çözüm bekleyen sorunlar, Türkiye'nin imkanları göz önünde bulundurulduğunda kolayca halledilebilecek konulardır. Sürekli gelişen Türkiye'nin, hızlı ekonomik büyümesini sürdürmesi için tarıma, sanayiye, istihdama, ihracata, eğitime, kalkınmaya odaklanması, yapısal sorunlarını da hızla ortaya koyacağı reformlarla çözmesi gerekir. 65. Hükümet'in bunu gerçekleştirecek zamanı da imkanı da vardır. Milletçe göstereceğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yeni hükümetimizin ülkemizi terör belasından da kurtarmasını diliyoruz." ifadesini kullandı.

"Kabine ekonomiye güven verdi"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de kısa süre içinde hükümetin kurulmasının, tecrübeli ve icraatçı bakanlardan oluşmasının, esnaf ve sanatkar açısından çok önemli olduğunu ve ekonomiye güven verdiğini kaydetti.

Palandöken, siyasi ve ekonomik istikrar sağlandığı sürece piyasanın hareketleneceğine dikkati çekerek, "Terör eylemelerinin bitirileceğine dair Başbakanın yaptığı açıklamayla, ülkemizin hedeflerine daha kolay ulaşacağına inanıyoruz. Güven oylamasının ardından hızla sorunların çözümüne yönelik çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Yeni hükümetimiz; ülkemiz ve milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun." değerlendirmesinde bulundu.

"Üzerimize düşeni yapmaya hazırız"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de yeni hükümetin kurulmasının, siyasette ve ekonomide istikrarın devam edeceğinin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

Bezci, yeni hükümetin başarılı olması için iş dünyası olarak üzerilerine düşeni yapmaya hazır olduklarının altını çizerek, hükümetin Türk halkının refahı ve esenliği için çalışacağına, yapısal reformlara odaklanarak ülkeyi 2023 yılı hedeflerine taşıyacağına inandığını vurguladı.

"Çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal ise 65. Hükümet'in ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, Başbakan ve bakanlara başarı diledi.

Erdal, ekonomi yönetiminde görev alan bakanlar ile kamu-özel sektör işbirliğinin etkin bir şekilde yürütülmesi adına beklentilerine işaret ederek, bu konuda sahadan en doğru bilgiyi aktarma konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini aktardı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 65. Hükümet'i oluşturan yeni kabinenin çok deneyimli ve sorunları bilen bir kadrodan oluştuğunun altını çizdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 65. Hükümet'in Kurulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement