8. Uluslararası Öğrenci Buluşması - Son Dakika
Kültür Sanat

8. Uluslararası Öğrenci Buluşması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, kendi dünyasının dışındaki insanlara da bir ümit verebilen, heyecan uyandırabilen medeniyetlerin yükselişte olduğunu belirterek, "İşte bugün medeniyetimizin hamdolsun yükseliş dönemindeyiz, çıkış dönemindeyiz" dedi.

09.05.2015 15:23

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, kendi dünyasının dışındaki insanlara da bir ümit verebilen, heyecan uyandırabilen medeniyetlerin yükselişte olduğunu belirterek, "İşte bugün medeniyetimizin hamdolsun yükseliş dönemindeyiz, çıkış dönemindeyiz" dedi.

Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye Gençlik Vakfı ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından "Dünyanın Rengi İstanbul'un Misafiri" temasıyla gerçekleştirilen 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması, Üsküdar Meydanı'nda başladı.

Türkiye'de eğitim gören 160 ülkeden 80 bin misafir öğrenciyi kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla buluşturan etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mehter takımının gösterisiyle başladı. Törende, Kafkas öğrencilerin sunduğu "Saman" isimli dans gösterisi büyük alkış aldı.

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, açılışını gerçekleştirdikleri etkinliğin final toplantısının 16 Mayıs'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacağını bildirdi.

Şentop, böylesine güzel bir yerde, gökyüzünün en güzel renginin bulunduğu bir saatte bu toplantıyı yaptıklarını ifade ederek, "Bizim inancımız, medeniyetimiz, dünya görüşümüz alemşümuldür yani bütün insanları kuşatan bir çerçeve sunar. Böyle bir iddiada bulunabilmek için insanların hepsini eşit görebilmek, eşit muhatap kabul edebilmek lazım. Bu bakımdan bizim inancımızda insanlar tek bir insandan, Hz. Adem'den gelmişlerdir. Ruhların etnik kökeni, kültürü, rengi ve cinsiyeti yoktur. Ama bu dünyada imtihan için birer şekle cesede bürünmüşüz" diye konuştu.

Buluşmanın 80 bin misafir öğrencinin katılımıyla gerçekleştiğini ancak gelecek yıllarda bu sayıyı arttırmak istediklerini belirten Şentop, insanlık tarihinin dinamizm ve devinim içerisinde olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, fikirlerin, ideolojilerin, kültürlerin de inişleri çıkışları olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyel sürdürdü:

"Kültürlerin, medeniyetlerin yükselişiyle düşüşünü nereden bilebiliriz? Eğer bir kültür, bir medeniyet kendi dünyasının dışındaki insanlara da bir ümit verebiliyorsa, onların içinde de bir heyecan uyandırabiliyorsa, o medeniyet, o kültür dairesi yükselişte demektir. Eğer kendi medeniyet ve kültür dünyası dışında kalan insanlara bir heyecan ve ümit veremiyorsa, bir alaka cezbetmiyorsa o zaman düşüşte demektir. İşte bugün medeniyetimizin hamdolsun yükseliş dönemindeyiz, çıkış dönemindeyiz. Sadece bu medeniyet dairesindeki insanların değil, dünyada yaşayan başka insanların, başka coğrafyalarda, kültürlerde, medeniyetlerdeki insanların da heyecanı, ümidi bizim medeniyetimizin ortaya koyduğu idealler etrafında gözüküyor, şekilleniyor. İnşallah bunlar bizim gayretlerimizle olacak hususlar. Elimizi uzatarak kucaklaşarak, birlikte hareket ettiğimiz sürece inşallah daha güzel günler bizi bekliyor."

Şentop, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ve  Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in katılımıyla etkinliğin açılış kurdelesini kesti.

Açılışın ardından stantları gezen ve görevlilerle sohbet eden Şentop, misafir öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement