Gediz'de 88 Yaşındaki Felçli Esma Nine Ortada Kaldı - Son Dakika
Güncel

Gediz'de 88 Yaşındaki Felçli Esma Nine Ortada Kaldı

Gediz\'de 88 Yaşındaki Felçli Esma Nine Ortada Kaldı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, yaklaşık 20 yıldan beri felçli ve yatalak hasta olan Esma Karasu, bakacak kimsesi olmadığı için ortada kaldı.

06.11.2014 11:06  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Gediz İlçesinde, yaklaşık 20 yıldan beri felçli ve yatalak hasta olan Esma Karasu (88), bakacak kimsesi olmadığı için ortada kaldı.

Gediz'e bağlı Yeğinler Köyü'nde yaşayan Esma Karasu, 1995 yılında aniden felç geçirip, yakınlarının desteğine muhtaç hale geldi. Her türlü müdahaleye rağmen bir daha eski sağlığına kavuşamayan Esma Karasu, yaşamını eşi Hasan Karasu ve yakınlarının desteği ile sürdürmeye başladı. 2003 yılında eşinin vefat etmesi üzerine yaşamı daha da zorlaşan Esma Karasu, İzmir'de kalan kızı Kerime ve damadı Mehmet Solak tarafından götürülerek bir müddet bakıldı. Ancak, kendisine bakan kızı Kerime'nin de hastalanarak bakıma muhtaç hale gelmesi üzerine köyündeki eski ahşap evine geri getirildi.

HUZUREVİNDE YER BULUNAMADI

Tavanından içerisine yağmur suları akan eski evde tek başına yaşamaya çalışan Esma Karasu, bu çaresizliğine karşılık Kütahya'da yaşayan yeğeni İsa Ayyıldız (55) tarafından bakım ve sığınma evine yerleştirilmek istendi. Ayyıldız, halası Esma Karasu'nun bakım ve sığınma evine alınması için Gediz Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurarak yardım talebinde bulundu. Kütahya'ya yönlendirilen İsa Ayyıldız, görüştüğü Huzurevi Müdürlüğü yetkililerince halası Esma Karasu için bir kişilik yer bulunamadığını ve kabul edilmediğini söyledi. Ayyıldız şöyle dedi:

"Halam Esma Karasu yaklaşık 20 yıldan beri felçli yatalak hastadır. Aynı zamanda alzheimer hastalığına yakalanan 88 yaşındaki bu kadına el uzatabilecek hiçbir yakını kalmadı. Kocası Hasan Karasu ile iki kızından birisi olan Sevim Karasu hayatını kaybetti. Damadı Salim Karasu (68) ile hastalanan diğer kızı Kerime Solak ise kendileri bakıma muhtaç hale geldiler. Şu an kimsesiz bir şekilde ortada kalan Esma Karasu'ya devletimizden ve yetkililerden yardım eli uzatılmasını bekliyoruz."

Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan Karacasu'nun, 400 liralık yaşlılık aylığıyla geçindiği belirtildi. - Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gediz'de 88 Yaşındaki Felçli Esma Nine Ortada Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement