9. İstanbul Kastamonu Günleri - Son Dakika
Güncel

9. İstanbul Kastamonu Günleri

9. İstanbul Kastamonu Günleri Bakırköy Botanik Park'ında devam ediyor.

13.05.2016 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9. İstanbul Kastamonu Günleri Bakırköy Botanik Park'ında devam ediyor.

Kastamonu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin, Kastamonu Dayanışma Derneği (KAS-DER) ile ortaklaşa düzenlediği 9. İstanbul Kastamonu Günleri'ne büyük ilgli gösterildiği bildirildi.

Etkinliğe Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Kastamonu İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay, A K Parti Kadın Kolları Başkanı Yüksel Özbay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Bakırköy siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kaydedildi..

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu'nun son yıllarda yapılan ve devam eden yatırımlarla bölgenin incisi olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Derdimiz Kastamonu'yu tanıtmak. Bunun içinde ciddi çalışmalar yapılıyor. Bugün Kastamonu'yu Avrupa'da tanımayan kalmadı. İspanya'da Kastamonu Belediyesi Bayan Hentbol Takımımızın oynadığı Avrupa Kupası finali ilimizin ismini Türkiye sınırları dışına çıkarttı. Ben bu doğrultuda takıma büyük katkı sağlayan ve başarının mimarı olan Belediye Başkanımız Tahsin Babaş başta olmak üzere yönetim kurulumuzu, teknik kadromuzu ve hentbolcu kızlarımızı gönülden kutluyorum. Buradan iş adamlarımıza sesleniyorum. Gelin kulübümüze destek olun ve iki yıl içerisinde Avrupa Kupası'nı şehrimize getirelim."

Vali Şehmus Günaydın ise, Kastamonu'nun en avantajlı sektörü turizm olduğunu belirterek, sürdürülebilir başarı için turizmde gerekli çalışmaları yaptıklarını, Kastamonu Türkiye'de turizmin 12 ay yaşanacağı üç vilayetten biri olduğunu söyledi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da stant ve nakliye ücretlerini karşıladıkları için 200'ün üzerinde Kastamonulu esnafın stant açtığını belirterek, şunları söyledi:

"Burada yüzde yüz Kastamonu esnafı ve yüzde yüz yerli ürünlerimiz var. 9'uncusu düzenlenen İstanbul Kastamonu Günlerimiz de sıla ile gurbetçilerimizi buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu doğrultuda bizlere bulunduğumuz alanı tahsis eden Bakırköy Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu organizasyonlarla İstanbul ile olan ilişkilerimizi de sıkılaştırıyoruz. Kastamonu bölgesinin lideri olan bir şehirdir. Özellikle son 13 yılda aldığı yatırımlarla kabuğunu kırmıştır. Hızla gelişen ve büyüyen ilimiz Türkiye'nin incisidir. Son 13 yılda yapılan yatırımlarla artık İstanbul'a daha yakınız. İnşallah Ilgaz Tüneli bittiğinde Ankara'ya da çok yakın olacağız. Hayallerin bir bir gerçekleştiği Kastamonumuza sizleri sık sık bekliyoruz. "

9. İstanbul Kastamonu Günleri 15 Mayıs 2016'da sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. İstanbul Kastamonu Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement