Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabıyla ilgili "Bir anda 2-3 dakika içerisinde kitaba bakarken sanki 13 günün özetini gördüm. 13 gün boyunca dolu dolu yaşanan gelişmenin, gidişatın özetini gördüm." dedi.

28.07.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabıyla ilgili "Bir anda 2-3 dakika içerisinde kitaba bakarken sanki 13 günün özetini gördüm. 13 gün boyunca dolu dolu yaşanan gelişmenin, gidişatın özetini gördüm." dedi.

Özhaseki, AA'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri konu aldığı kitabına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kitabı inceleyen Özhaseki, geçtiğimiz 13 günün, gecesiyle gündüzüyle dolu dolu yaşandığını söyledi.

Yaşanan bu süreçte birinci gündem maddesinin 15 Temmuz gecesi yaşanan "vahşet ve ilkellik" olduğunu vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Bir anda 2-3 dakika içerisinde kitaba bakarken sanki 13 günün özetini gördüm. 13 gün boyunca dolu dolu yaşanan gelişmenin, gidişatın özetini gördüm. İlk duyduğumuz andaki şaşkınlıklar, arkasından sokağa çıkmalar, arkasından yavaş yavaş tavır almalar, insanların ne yapacağını bilmez bir vaziyette ama çok kararlı, iradeli bir şekilde ihtilale, bu darbeye bu yapıya karşı duruşları, ortaya çıkıp tankların üstüne gitmeleri, el sallamaları, 'durun ne yapıyorsunuz' demeleri, tankı ele geçirmeye çalışmaları, bu arada bir patlamayla yere savrulmaları, sonra yeniden toparlanıp yeniden kararlı bir şekilde darbecilerin üzerine gitmeleri, hep gözümüzün önünde bir daha canlandı."

Kitaptaki fotoğrafları tek tek inceleyen Özhaseki, şunları söyledi:

"Buradaki resimlerde subayları görünce içimden geçenler hep şu oldu, dün bu milletin parasıyla okuyan adamlar, milleti savunması gerekenler, dış tehdide karşı bizi koruması gerekenler, içeride kendi insanına sıkacak hale geldiler. Hatta bu yapı insanların senelerce zekatını, sadakalarını topladı, 'himmet paraları' dedi, topladı, ağlayarak topladı, Türk-İslam dünyası diyerek topladı, topladı. ve bunların bir kısmını kendileri yetiştirdiler bu adamlara verdiler bu paraları. Kendi paramızla kendi çocuğumuzun ne hale getirilebildiğini de gördük, kitap içerisinde. Önce mağrur tiplerin duruşları, sonra zehir vaziyetteki resimleri şu dergi içerisinde benim en çok dikkatimi çeken acı bir olay da bu. Allah kimsenin sonunu böyle etmesin, hakikaten Allah sonumuzu hayır etsin."

"İhtilali de önledi diyebiliriz"

"O gün için hatırımızda kalan bir başka şey, medyanın dik duruşu, başta Anadolu Ajansı'nın dik duruşudur." diyen Özhaseki, TRT spikerinin görüntüsünün yanı sıra serbest olan tüm medyanın, kanalların bu işe karşı duruşlarının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrılarının meydanlardaki insanlara iletilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Özhaseki, "Hür medyanın da bu haber ve kanalların iletişim haline açık tutulması müthiş bir şekilde etkili oldu ve ihtilali de önledi diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, ihtilali önleyen bir çok unsur bulunduğunu, bunun en başında da Cenabıhakk'ın takdirinin geldiğini vurguladı. Bu kadar komplike planlanmış bir darbenin eskiden olmadığını ifade eden Özhaseki, şu değerlendirmeyi yaptı:

"4-5 adam otururdu, hatta 'Darbe yapmak mı kolay, salatalık yapmak mı kolay?' diye konuşurlardı. Salatalık yapmak daha zor, darbe yapmak daha kolay. '4-5 adam bul, tamam' denirdi. Şimdi o kadar komplike ki. Sayın Cumhurbaşkanı'nı vurmak için bile değişik yerlerden adam getirmişler, görev emri vermişler, bir yerde topluyorlar. Sadece Marmaris'teki operasyon için. Onun dışında herkese, yüzlerce adama emir ve tebligatlar, tek tek hazırlanmış. Sıkıyönetim komutanları belli olmuş, belediye başkanları atamışlar. Müthiş komplike bir şey bu. Yüzlerce tabanlı insana dayanıyor bir de. Sadece 4-5 tane generalin yaptığı bir şey değil bu. Fakat Cenabıhak, ellerine yüzlerine bulaştırdı. Allah bir yerde takoz koyunca bunlara kimsenin yapacağı bir şey yok.

Sonra bu milletin iradesi, ortaya çıkışları, tankların karşısına göğsünü siper etmeleri... Bütün bunları sevk ve idare eden de Sayın Cumhurbaşkanımız. Herhalde Sayın Cumhurbaşkanı'nın o sözleri en etkili olmuştur. Onun dışında da daha etkili bir şekilde bu sözleri söyleyip, insanları sokağa dökecek kimse de yok gibi gözüküyor. Elbette ki her idarecinin bir tesir alanı vardır. İnsanlar idarecilerini severler o ayrı bir şey ama ölümüne dışarı çıkarabilecek yapı bir başka yerde gözükmüyor."

"Arkadaşlar hakkıyla görevlerini yerine getirdiler"

"Başta Anadolu Ajansı olmak üzere bütün medya kanallarının bu konudaki tavrı"na işaret eden Bakan Özhaseki, konuya lakayıt kalan bir, iki medya kuruluşu dışında genel olarak milli iradeye sahip çıkıldığını belirtti.

Özhaseki, "Demek ki bu millette kendi iradesine sahip çıkma, demokrasiyi özümseme, geleceğini tayin etme noktasında özgürlükçü, hukuktan yana bir tavır koyma, müthiş bir irade belirmiş, buna da sevinmek lazım." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansının eskiden "devletin resmi ajansı olmasının yanında klasik, bilinen haberleri veren bir kurum" gibi algılandığını belirten Özhaseki, "Şimdi bu dönemde, hele bu olayda çok daha farklı bir konum gelişti. Arkadaşlar hakkıyla görevlerini yerine getirdiler. Herkes üstüne düşeni yapıyordu. Doğrusu önemli bir görev icra ettiğinin, fonksiyon icra ettiğinin bir göstergesi olsa gerek." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement