AB Bakanı Bozkır: Türkiye'nin AB'ye, AB'ninde Türkiye'ye En Fazla İhtiyacı Oldugu Dönemdeyiz - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Bozkır: Türkiye'nin AB'ye, AB'ninde Türkiye'ye En Fazla İhtiyacı Oldugu Dönemdeyiz

AB Bakanı Bozkır: Türkiye\'nin AB\'ye, AB\'ninde Türkiye\'ye En Fazla İhtiyacı Oldugu Dönemdeyiz

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, 'Avrupa'nın Türkiye Algısı Konferansı' düzenlendi.

18.10.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, 'Avrupa'nın Türkiye Algısı Konferansı' düzenlendi.

Brüksel'de, İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), UNESCO Kültürel Diplomasi Kürsüsü ve Batı Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen konferansa AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Bakan Bozkır, Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiğini, bu tür çalışmaların çok yararlı olacağını söyledi. Konferansta ayrıca İAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Brüksel AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, UNESCO Kültürel Diploması Kürsüsü Başkanı, Batı Araştırmalar Merkezi Müdürü Dr. Selin Şenocak, AB Milletvekili ve Türkiye, AB Karma Parlamento üyesi Hugues Bayet ile Gazeteci Marc Semo konuşma yaptı. AB Bakanı Volkan Bozkır, yöptığı konuşmada şöyle dedi:

"Gerçekten Türkiye çok önemli bir dönem geçiriyor. Türkiye'nin AB'ye, AB'nin de Türkiye'ye en fazla ihtiyacı olduğu dönem diyebiliriz. Bu nedenle bugünkü toplantının konusunun gerçekten bizim son dönemde yapmak istediklerimizle çok örtüştüğünü biliyorum. Böyle çalışmaların Türkiye'nin yeni imajının ve AB'ye bakış bakımından Türkiye'deki zedelenmiş imajı, AB'de de Türkiye'ye bakış açısındaki zedelenmiş imajın düzelmesi için çok yararlı olacagını düşünüyorum ve başarılar diliyorum."

İAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, konferansın ilkini Paris'de düzenlediğini anlatırken, "Asırlara dayanan bu iki toplumun tarihsel, kültürel, ekonomik, siyasi ortak değerlerini, birbirlerini tanımaları ön yargılardan uzak bir platformda devam etmesi gerektiğini vurgulamak için bu konferansları yapıyoruz" dedi.

Konuşmasından sonra AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'a, İAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından  plaket hediye edildi. - Ksel

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Bozkır: Türkiye'nin AB'ye, AB'ninde Türkiye'ye En Fazla İhtiyacı Oldugu Dönemdeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement