ABD Ankara Büyükelçisi Bass, Adana'da - Son Dakika
Güncel

ABD Ankara Büyükelçisi Bass, Adana'da

ABD Ankara Büyükelçisi Bass, Adana\'da

ABD Ankara Büyükelçisi Bass, koalisyon uçaklarının Suriye'ye müdahalesinde kullanılıp kullanılmayacağı tartışılan İncirlik Üssünün kendileri için önemli olduğunu söyledi.

04.12.2014 18:12  Güncelleme: 18:46

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi John Bass, koalisyon uçaklarının Suriye'ye müdahalesinde kullanılıp kullanılmayacağı tartışılan İncirlik Üssü'nün kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, " Afganistan'a göndermekte olduğumuz kargolarımız için büyük bir hizmet vermekte. Bu tesisi kullanırken Adana Valiliği'ne ve halkına bize verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

ABD Konsolosluğu, İncirlik Hava Üssü ve çeşitli bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Adana'ya gelen John Bass, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye ziyaret etti. Büyükelçi Bass, Başkan Sözlü tarafından kapıda karşılandı. En yakın ziyaretini gerçekleştirdiği 1994 yılından bu yana Adana'nın çok değiştiğini ancak canlılığından bir şey kaybetmediğini belirten Bass, Adana'nın, Türkiye'nin çok önemli bir parçası olduğu söyledi. John Bass, Adana'da yaşayan Amerikalı görevlilerin sıcak ilgi ve karşılamadan dolayı görevlilerin teşekkürünü iletmek için Başkan Sözlü'yü ziyaret ettiğini ifade etti.

"İNCİRLİK ÜSSÜ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

İç savaş nedeniyle Suriye'den kaçan mültecilere kapılarına açan Türkiye Hükümeti'ne teşekkür eden Bass, Suriye'ye yardımlarının çoğunun Türkiye Hükümeti'nden alınan destekle sağlandığını kaydetti. İç savaş ve işgallerin sürdüğü Suriye'yle ilgili kendi aralarında yoğun görüşme ve tartışmalar yaptıklarını anlatan John Bass, koalisyon uçaklarının Suriye'ye müdahalesinde kullanılıp kullanılmayacağı tartışılan İncirlik Üssü'ne yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

"İncirlik Üssü bizim için gerçekten çok önemli bir yer ve Afganistan'a göndermekte olduğumuz kargolarımız için büyük bir hizmet vermekte. Bu tesisi kullanırken Adana Valiliği'ne ve halkına bize verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz."

"ESKİ SAMİMİYET VE DERİNLİK KALMADI"

Başkan Hüseyin Sözlü ise ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin köklü olduğuna vurgu yaparak özellikle 1. Dünya Savaşı'ndan sonraki işbirliklere değindi.

Soğuk savaş döneminde Sovyetler'e karşı güçlü bir işbirliğinin olduğunu anlatan Sözlü, dünyanın değişen yeni siyasi şartlarında müttefiklerin Türkiye'ye bakış açısında eski samimiyet ve derinliğin kalmadığını dile getirdi. Yakın coğrafyada gelişen olaylarda ABD'nin kendisine Türkiye'den daha yakın müttefikler bulduğu ya da aradığına yönelik kamuoyunda izlenimler olduğunu öne süren Hüseyin Sözlü, "Yaklaşık 11 yıldır Ortadoğu'da ateş, savaş, hep göç var. Türkiye'nin görüşlerini, kötü devlet geleneğinden gelen tercihlerini de Amerika gözetirse dostluğumuzun, işbirliğimizin daha pozitif bir zemine oturacağını düşünüyorum. Muhakkak ki Amerika da Suriyeli mültecilere sıcak bakıyor ama bir hakikat var ki Türkiye onların mali külfetini neredeyse tek başına çekiyor. Türkiye'nin, kısıtlı imkanlarıyla ABD gibi devasa bütçesi olan bir ülkeden daha fazla bu konuda fedakarlığı var. Tabi gelecekte bunların daha iyi zemini oluşturması, insanların huzur içinde olması noktasında ABD siyasetinin katkı koymasını arzu ederiz. Bu konuda verilecek bir destek, bölge huzuruna olumlu katkı yapacaktır kuşkusuz" diye konuştu.

Başkan Sözlü, Adana'nın ekonomik potansiyeline dair değerlendirmelerde de bulunarak Büyükelçi John Bass'tan, yatırımcılara yönelik destek istedi.

Büyükelçi John Bass daha sonra Büyükşehir Belediyesi Şeref Defteri'ni imzaladı. Başkan Sözlü Büyükelçi Bass'ın karşılıklı hediye alışverişi yaptığı görüşme, basına kapalı olarak devam etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD Ankara Büyükelçisi Bass, Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement