ABD Başkonsolosu Espinoza,Siirt'te - Son Dakika
Güncel

ABD Başkonsolosu Espinoza,Siirt'te

ABD Başkonsolosu Espinoza,Siirt\'te

Adana ABD Başkonsolosu John L. Espinoza, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile görüştü.

12.09.2014 18:20  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana ABD Başkonsolosu John L. Espinoza, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile görüşerek, IŞİD saldırısı sonrasında Siirt'e sığınan Ezidiler hakkında bilgi aldı.

İlk olarak Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret eden Başkonsolos John L. Espinoza, daha sonra Siirt Belediyesi'ne geçerek, DBP'li Başkan Tuncer Bakırhan'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından belediye çıkışında açıklama yapan Espinoza, Siirt'e ilk kez geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"İlk defa Siirt'e geliyorum ve burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ben sayın vali bey ile görüştüm ve şimdi de belediye başkanını ziyaret ettim. Siirt hakkında epey şey duydum. Bana çok dinamik bir şehir gibi geldi. ve yine havada çok büyük bir umut olduğunu görüyorum. Bu bölge bizim için çok önemli ve burayı ziyaret edebilme fırsatı bulduğum için mutluyum. Buraya yeni varmakta olan Ezidilerle ilgili bilgiler aldım ve Siirt halkının, hem Suriye, hem de Irak'tan gelen tüm mültecilere yardım etmek için büyük çabalar gösterdiğini gördüm. Çok zor bir durumdan kurtulup buraya gelen insanlara Siirt halkının yapmış olduğu yardımlardan da etkilendim. ve tekrar Siirt'te olmaktan ve yetkililerle görüşmekten mutluluk duyuyorum." - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Başkonsolosu Espinoza,Siirt'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement