ABD Büyükelçisi Ricciardone'den Kılıçdaroğlu'na Veda Ziyareti - Son Dakika
Güncel

ABD Büyükelçisi Ricciardone'den Kılıçdaroğlu'na Veda Ziyareti

Görev süresi önümüzdeki ay dolacak olan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

06.06.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görev süresi önümüzdeki ay dolacak olan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun parti genel merkezindeki makamında yaklaşık 1 saat gerçekleşen görüşmenin ardından, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu gazetecilere açıklamada bulundu.

Ricciardone'nin Amerika'ya dönmeden önce bir veda ziyaretinde bulunduğunu ifade eden Loğoğlu, "Büyükleçinin Türkiye'de yaptığı çalışmalara ilişkin takdirlerimizi, teşekkürlerimizi belirttik. Kendisi bir düşünce kuruluşu olan Atlantik Konseyi'nin Başkan Yardımcısı olarak gidiyor. Bu bağlamda da başarılar diledik" dedi.

Ricciardone'nin daha önceki görevleri nedeniyle de Türkiye'yi çok yakından tanıdığını vurgulayan Loğoğlu, "Kendisi de Türkiye ile bağlarının kopmayacağını, Türkiye'ye ilİşikin çalışmalarının Atlantik Konseyi çerçevesinde devam edeceğini ve Türkiye'ye sık sık geleceğini belirtti. Bu bakımdan çok sıcak bir görüşme oldu" dedi.

Loğoğlu, bir soru üzerine görüşmede cumhurbaşkanlığı konusunun da gündeme geldiğini belirtirken, "Ricciardone'nin Genel Başkanımıza soruları oldu. Genel Başkanımız da bu soruları şimdiye kadar yaptığı açıklamalar çerçevesinde ve o sınırlar dahilinde cevapladı. İlkelerimizi anlattı, isim olmadığını henüz adayımızı belirlemediğimizi ama yakında onun da olacağını söyledi" dedi.

Görüşmede, Loğoğlu'nun yanı sıra İzmir Milletvekili Rıza Türmen ile Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan da yer aldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel ABD Büyükelçisi Ricciardone'den Kılıçdaroğlu'na Veda Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement