ABD'nin Kabusu Olan Horasan Örgütü'nün Lideri Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kabusu Olan Horasan Örgütü'nün Lideri Öldürüldü

Horasan Örgütü'nün lideri El-Fadli, ABD bombardımanında öldürüldü. ABD söz konusu örgütü "IŞİD kadar tehlikeli" diye nitelendirmişti.

29.09.2014 00:26  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Horasan Örgütü’nün lideri El-Fadli'nin ABD bombardımanında öldürüldüğü öne sürüldü. Suriye'yi yakından izleyen kaynakların yaptıkları açıklamaya göre El-Fadli hava saldırısında öldü.

"IŞİD'DEN DAHA TEHLİKELİ"

ABD basınıda önceki günlerde yaptıkları yayınlarda Horasan Örgütü'nün IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu belirtmişti. Analistler, ABD eski Başkanı Bush'un 2005 konuşmalarında adı geçen Fadhli'nin ve örgütü Horasan'ın, IŞİD karşıtı mücadele karşısında zayıflayacak olan IŞİD'in tahtına oturacağı öngörüsünde bulunmuşlardı.

HORASAN NEDİR?

El Kaide’nin ABD operasyonuyla öldürülen lideri Usame bin Ladin’le yakın ilişkilere sahip olduğu düşünülen Muhsin el-Fadhli’nin lideri olduğu Horasan, Suriye’deki El Kaide bağlantılı örgütlerden bir tanesi. Aynı zamanda, Suriye İç Savaşı’na katılan ve yeraltı gruplarından biri olduğu biliniyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmeyi hedefleyen gruplardan farklı olarak, Horasan savaşın sonucuyla pek ilgilenmiyor. Horasan’ın, Yemen’deki bomba yapımcılarının da katkılarıyla yeni bir 11 Eylül istediğine inanılıyor.

Örgütün en dikkat çekici özelliklerinden biri, Arap Yarımadası’ndaki El Kaide’nin bir üyesi olan Yemenli bomba üreticisi İbrahim el-Asiri’yle bağlantılarının olması. Associated Press’in haberine göre, Asiri’nin, 2009’da Ömer Faruk Abdülmutallib’in iç çamaşırı bombasını yapan isim olduğuna inanılıyor.

İstihbarat ve terörizm uzmanları, Horasan’ın Ortadoğu ve Avrupa ’daki El Kaide üyelerinden oluştuğunu söylüyor. Üyelerin birçoğu Pakistan, Afganistan, Yemen ve Suriye’den katılıyor, ancak örgütün hedeflerinin işaret ettiği üzere, Horasan, Suriye’ye çeşitli örgütlerle savaşmaya gelmiş Avrupalı ve ABD’lileri de saflarına katabiliyor. Örgütün şu anda bünyesinde kaç kişiyi barındırdığı ise bilinmiyor.

Kaynak: Radikal

ABD\'nin Kabusu Olan Horasan Örgütü\'nün Lideri Öldürüldü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD'nin Kabusu Olan Horasan Örgütü'nün Lideri Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • sedat: reslulullah s a v hadislerinde horosan dan çıkacak sıyah bayraktan haber vermiş bizlere ordan çıkan bayrak mehdi a s ın bayrağıdır diye haber vermiş bazı kafirler türkmen aleviler falan diyo türkiyede cumhryetci kesimi iman etmedikçe mehdi tarafından başları kesilecektır allahın izniyle müslüman olanları da mehdinin askerleri olcaktır allahın izniyle yınede herşeyı allah bilir 3 26 Yanıtla
    mete ŞAHİN: senin düzeyinde inancı olanlar Işıd'e katılıyor buyur sende dahil olda bize müslümanlığı gel öğret senin yerin ya PKK yada IŞID o başları kesilecek olanlar hakedenler onlarda ehlibeytin canına kayınlardır 0 0 DERMAN: O CUMHURİYETİ BİNLERCE ŞEHİT VEREREK KURAN KUVVA-İ MİLLİYE RUHU BİR UYANIRSA, SOLUĞU ARABİSTAN ÇÖLLERİNDE ALIRSIN. . DÜNYAYI KİRLETTİNİZ LA PİSLİKLER. . 0 0
  • chp: amaç pkk yı bitirmek 2 3 Yanıtla
  • mamakli: oynanmak istenen oyun malesef hedefine ulasiyor birbirimize karsi hakaretler havada ucusuyor kim kimi kesiyorsa kessin biz birlik olalim dusman degil oyunlari bozalim hepimiz kardesiz olalim yapilan katliamlar insanlik disi muslumanlikla alakasi olamaz allah korkusu bu vahseti yapmaya engel olur eger gercekten muslumanlarsa 1 0 Yanıtla

Advertisement