ABD Savaş Gemisi 'Uss Bataan' Kuşadası'nda - Son Dakika
Güncel

ABD Savaş Gemisi 'Uss Bataan' Kuşadası'nda

ABD Savaş Gemisi \'Uss Bataan\' Kuşadası\'nda

Kuşadası'ndaki ege Ports Limanı'na, ABD Donanması'na bağlı 253.5 metre uzunluğunda 31.8 metre genişliğindeki 'USS Bataan' (LHD 5) isimli amfibi hücum helikopter gemisi demirledi.

04.10.2014 15:02

Kuşadası'ndaki ege Ports Limanı'na, ABD Donanması'na bağlı 253.5 metre uzunluğunda 31.8 metre genişliğindeki 'USS Bataan' (LHD 5) isimli amfibi hücum helikopter gemisi demirledi. Geminin ilçede 4 gün kalacağı ve ihtiyaçlarını giderip personelin dinlendirileceği açıklandı. ABD'li askerlerin çarşıya çıkarak alışveriş yapacağını öğrenen esnaf, bundan memnun oldu.

Basra Körfezi'nde 9 yıldan bu yana görev yapan ABD donanmasına bağlı 253.5 metre uzunluğunda 31.8 metre genişliğindeki 'USS Bataan' (LHD 5) isimli amfibi hücum helikopter gemisi, hiçbir limanda konaklamadan bu sabah Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Ege Ports Limanı'na yanaştı. 40 bin 500 ton ağırlığındaki 'USS Bataan'da; beş M1 tankı, 25 hafif amfibik silah, sekiz top, 68 askeri araç, 10 lojistik konteyner, 12 gece görüşlü helikopter, 4 deniz helikopteri, 6 hücum uçağı, 3 yardımcı helikopter, 4 süper kobra helikopter ve 600 yataklı hastanenin bulunduğu belirtildi.

Personel dinlendirme, liman ziyareti ve kumanya ihtiyacını gidermek üzere Kuşadası limanına yanaşan 'USS Bataan'ın ilçede 4 gün kalacağı belirtildi. Ege Ports Limanı'na bağlı römorkörler şamandıralar ile 'USS Bataan' adlı ABD savaş gemisinin çevresinde güvenlik alanı oluşturduğu görüldü.

ESNAF MEMNUN

ABD donanmasına 1997 yılından bu yana hizmet veren 'USS Bataan'da görevli 3 bin 500 mürettebata liman ziyareti için çarşı izin verileceği belirtildi. Tüm askerlen dönüşümlü olarak çarşıya çıkacağını belirten askeri yetkililer, personelin dinlenmeleri, eğlenmeleri ve moral depolamaları için yüklü miktarda ödenek gönderildiği kaydetti. ABD'li askerlerin Selçuk'ta Meryem Ana ve Efes'i de ziyaret edecekleri belirtildi. Kuşadası ve İzmir'in Selçuk İlçe esnafı, memnuniyetlerini dile getirdi. Kuşadası'nda hediyelik eşya dikkanı sahibi Şener Altunayar, "Kurvaziyer yolcularının bütün ihtiyaçları yanlarında oluyor. Yemeklerini bile çoğu zaman gemide yiyorlar. Uzun süre denizde kalan ve karayı özleyen Amerikan askerlerine Türk mutfağını sevdireceğimizi umut ediyoruz" dedi.

KOMUTANLAR İLÇENİN MÜLKİ AMİRLERİNİ ZİYARET EDECEK

Gemi Komutanı Albay George Vassilakis'in, ABD Deniz Ateşesi Yarbay John E. Ager ve Deniz Piyade Yarbay Benjamin T. Tippes ile birlikte bayramın üçüncü günü Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ile Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı'yı makamında ziyaret edeceği belirtildi. Aynı gün Kaymakam ve Belediye Başkanını da iadei ziyarette bulunacağı kaydedildi. - Kuşadasıaydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Savaş Gemisi 'Uss Bataan' Kuşadası'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement