Abdullah Gül'ün Kardeşine Vergi İncelemesini, Maliye Bakanı Yalanlamadı - Son Dakika
Ekonomi

Abdullah Gül'ün Kardeşine Vergi İncelemesini, Maliye Bakanı Yalanlamadı

Abdullah Gül'ün kardeşi Macit Gül'ün şirketlerine vergi incelemesi başlatıldığı haberi, Mehmet Şimşek'e soruldu. Şimşek "böyle bir inceleme yok" demedi.

05.06.2015 11:41  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kardeşi Macit Gül'e vergi incelemesi başlatıldığı iddia edildi. Gül'ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarlı davetlerine rağmen Kayseri ve İstanbul'daki mitinglere katılmayı reddettiği bir zamanda, bu davetleri, geri çevirmesinin yankıları hâlâ sürerken gelmesinin de manidar olduğunu belirtildi.

MEHMET ŞİMŞEK'DEN DENETİM CEVABI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FOX TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şimşek, Abdullah Gül'ün kardeşinin şirketlerine yönelik vergi incelemesi başlatıldığı haberinin hatırlatılması üzerine, bunun siyasi duruşla ilişkilendirilmesinin son derece yanlış olduğunu iddia etti.

"ABDULLAH GÜL'Ü SEVERİM"

Abdullah Gül'ü çok sevip, saydığını, kendisi ile diyaloğunun çok güçlü olduğunu anlatan Şimşek, "Yapılan çok çirkin bir yakıştırma" ifadesini kullandı.

"VERGİ İNCELEMESİNİN ONAYI BANA GELMEZ"

Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu konuda bilgi sahibi değilim. Vergi incelemeleri böyle 1-2 günde başlayıp da yansımaz. Gezi olaylarında çok ünlü sanatçılar çıktı, 'Maliye bizi denetledi' dediler, bir baktık ki denetim 2012'de başlamış, olaylar 2013'ün ortasında. Bu konuda herhangi bir bilgim yok, olsaydı da vergi mahremiyeti nedeniyle yorum yapamazdım. Bunun siyasi duruşla ilişkilendirilmesi, seçim öncesi fitne operasyonu dışında bir şey değil."

"ONAYI BANA GELMEZ"

Sadece 2013'te 98 bin vergi incelemesi raporu yazıldığını hatırlatan Şimşek, "Hiçbir vergi incelemesinin onayı bana gelmez, hiçbir şekilde bana bilgi vermezler. Vergi denetiminin büyük bir kısmı risk analizine göre yapılır, zaman zaman sektörel incelemeler de yapılır. Bunların hiçbiri bana gelmez" değerlendirmesinde bulundu.

MACİT GÜL'DEN AÇIKLAMA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kardeşi Macit Gül, şirketlerine vergi incelemesi başlatıldığı yönündeki haberlerle igili açıklama yaptı.

Gül, şunları kaydetti: "Firmamıza yönelik vergi incelemesi başlatıldığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır. Basında yer alan iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Devlet kurumlarının rutin denetimleri normal periyot içinde olur. Firmalarımızda rutin harici hiçbir vergi incelemesi söz konusu değildir."

ABDULLAH GÜL'ÜN KARDEŞİ NE İŞ YAPIYOR?

Mehmet Macit Gül'ün İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı DİM Mühendislik ve Kitoko Aydınlatma adında iki şirketi bulunuyor. Kayseri'de 20 ülkeye elektrik direği, kent mobilyaları ve billboard'lar yapan 30 yıllık bir fabrikanın da ortağı. Gül'ün şirketleri İstanbul ve Ankara belediyelerinden ihaleyle iş alıyor. Ayrıca Kitoko, yurtdışındaki işletmelere de aydınlatma araç ve gereçleri satıyor."

Abdullah Gül\'ün Kardeşine Vergi İncelemesini, Maliye Bakanı Yalanlamadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Abdullah Gül'ün Kardeşine Vergi İncelemesini, Maliye Bakanı Yalanlamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • GENÇ SEÇMEN: ABDULLAH GÜL ABİM SEN DÜRÜST VE AKILLI BİR İNSANSIN KİŞİLİK VE KARAKTERİN MUNTAZAM ÇOK GÜZEL YAPTIN BİR KAYSERİLİ OLARAK ZATEN BAŞINDAN BERİ SENİ BUNLARA YAKIŞTIRAMADIK 40 1 Yanıtla
  • chp: 100 yıl geçse chp ikdidar olamaz turşu çacık olur... 13 20 Yanıtla
  • ADIYAMANLI: PADİŞAH VE KÜÇÜK ENİŞTE GİDİCİ.YANİ ABBAS YOLCU.SAYGILAR.... 25 3 Yanıtla
  • aliii: oylarımız yine ak partiyedir. bu chp-mhp ülkeyi bataklığa sürükleyip, üstüne birde ülkeyi bölerler 7 21 Yanıtla
  • ceyhun: bu işin altında da tayyip vardır. 24 2 Yanıtla
  • Velisis: Ya bzdensn yada herseye katlanacaksin... AKAPE ZİHNİYETİ 14 6 Yanıtla
  • Baran: AKP secimi kazansa,a gülü iceri atar. 4 14 Yanıtla
  • Bensem: Şimdiye kadar niye bekledikerki ??? Gül yolları ayırınca hemen taaruza ... 15 1 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: ALLAH burnunuzdan getirsin ...Inşallah birbirinize düşersiniz ...şu hale bak... 8 4 Yanıtla
  • Van düşü: BARIŞ A ERDOĞAN BİLE İŞLEMEZ ARTIK BIZ YAŞAMI ZULUMSUZ SEVDIK .H.D.P 5 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement