Abhazya Elçisinden Resepsiyon - Son Dakika
Güncel

Abhazya Elçisinden Resepsiyon

Abhazya Elçisinden Resepsiyon

Abhazlar Ankara ve Sohum'da konsolosluk açılmasını istiyor.

24.09.2014 14:43  Güncelleme: 14:45

Abhazya Cumhuriyetinin Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İnar Gistba İstanbul Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde verdiği resepsiyonda Türkiye Cumhuriyetinin Abhazya Cumhuriyetini tanıması, Ankara ile Sohum arasında diplomatik ilişkilerin kurulması ve konsoloslukların açılmasını istediklerini söyledi.

Resepsiyona CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Abhazfed Genel Başkanı Cengiz Koç, Rusya İstanbul Konsolosluğu Danışmanı Aleksandr Hapilov ve çok sayıda davetli katılırken Abhazya Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İnar Gistba yaptığı açıklamasında "Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, uluslararası alanda ilişkilerin geliştirilmesine dış politikalarının sürdürülmesine dünyanın diğer ülkeleriyle Abhazya arasındaki ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi çabalarını sürdürmektedir, bugün bağımsız tanınmakta olan genç bir Abhazya'nın inşası için mücadele ediyoruz."dedi.

İnar Gistba "Türkiye Cumhuriyetinin Abhazya Cumhuriyetini tanıması ve Ankara ile Sohum arasında diplomatik ilişkilerin kurulması, konsoloslukların açılması, karşılıklı olarak pasaportların geçerli olması, Abhazya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında Hava ve Deniz ulaşımının direkt olarak sağlanması, ekonomik olarak yatırımların önünün açılması ve eğitim alanında işbirliklerinin gerçeklemesi için başta Türkiye'de yaşayan Abhaz kökenli kardeşlerimizle çalışmalarımıza başlıyoruz" dedi.

Abhazfed Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Atilla Sağım"Abhazya Türkiye arasında yaklaşık olarak beş yüz yıldan fazla tarihi bir derinlik vardır. Osmanlıdan günümüze kadar uzanan bu tarihi birliktelik içinde Abhazlarla Türkler arasında hiç bir zaman anlaşmazlık söz konusu olmamıştır. 150 yıl önce anavatanlarından Anadolu topraklarına sürgün edilen Abhazlar, Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında milletin asli unsuru olmuşlar ve üzerlerine düşen her görevi yerine getirmişlerdir. Bu gün ata vatanları Abhazya için Abhaz Federasyonu çatısı altında Abhazya'daki akrabaları ve kardeşleri için karşılıklı olarak kurulacak yine köklü dostluk ve kardeşlik köprüsü çalışmalarını aralıksız sürdürmektedirler" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abhazya Elçisinden Resepsiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement