Adalet Anaokulu Yenilendi - Son Dakika
Güncel

Adalet Anaokulu Yenilendi

Görüntü Dökümü : Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile röportaj Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu ile röportaj Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Başkanı Nevin Özgün ile röportaj Anaokulundan detaylar Adalet Anaokulu yenilendi Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı işbirliğiyle, "İçeride Çocuk Var" projesi kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisindeki anaokulu yenilerek hizmete açıldı Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisindeki Adalet Anaokulu yenilenerek törenle açıldı.

21.01.2016 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile röportaj

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu ile röportaj

Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Başkanı Nevin Özgün ile röportaj

Anaokulundan detaylar Adalet Anaokulu yenilendi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı işbirliğiyle, "İçeride Çocuk Var" projesi kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisindeki anaokulu yenilerek hizmete açıldı

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisindeki Adalet Anaokulu yenilenerek törenle açıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfının ortak çalışmasıyla, "İçeride Çocuk Var" projesi çerçevesinde yenilenen Adalet Anaokulu açılış töreni cezaevi içinde gerçekleştirildi.

Törende konuşan, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, cezaevlerinde son 10 yılda yaşanan değişim için insan odaklı çalıştıklarını söyledi.

Yıldırım, ceza infaz kurumlarında annelerinin hapiste olması nedeniyle 421 çocuğun kaldığını belirterek, "Buradaki çocuklara sağlanan imkanların Türkiye'deki ceza infaz kurumlarında kalan tüm çocuklara sağlanmasını arzu ediyoruz. 11 ceza infaz kurumumuzda kreş ve anaokulu hizmeti veriliyor. Bunun dışında kalan çocuklara da Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan anlaşma çerçevesinde sıra beklemeksizin anaokulu imkanlarından yararlanmaları sağlanıyor" dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu ise dünya genelinde çocukların eğitimi ve hayata kazandırılması için anaokulu eğitiminin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, cezaevinde doğan ve annelerinin yanında kalan çocukların hayata tutunmaları için anaokulunun bir fırsat olduğunu ifade etti.

Hatipoğlu, cezaevi hayatının zor olduğunu ve çocukların da bu zorlukları çektiğini belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Başkanı Nevin Özgün de yaptığı konuşmada, vakfın cezaevlerinde kalan çocuklar için çalışmalar yürüttüğünü, kadın hapishanelerinde annelerinin yanında kalan çocuklar için anaokulu yapmak için çaba harcadıklarını kaydetti.

Törene,Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği üyeleri, tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü ile davetliler katıldı.

Adalet Anaokulu

Proje kapsamında yenilenen anaokulunda, binanın kaplamaları çocuklar için renklendirildi. Dış alandaki tüm zeminler yenilenerek kum havuzu, bisiklet parkuru ve oyun parkı yapıldı. Yeşil alanlar arttırılarak bahçeye küçük amfitiyatro bölümü yapıldı.

Anaokulunun içiyse çocuklar için renklendirilerek hijyenik zemin kaplamaları yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Anaokulu Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement