Adalet Bakanı Bozdağ Avusturya'da - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ Avusturya'da

Adalet Bakanı Bozdağ Avusturya\'da

Bozdağ, Türk esnafını ziyaret etti, sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

12.07.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Türk esnafını ziyaret etti, bu ülkede faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Bozdağ, Viyana'da Macro Group ve Orient şirketlerini ziyaret etti. Bakan Bozdağ, Macro Group sahibi Hüseyin Ünal ve Orient şirketinin sahibi Akif Bakan'dan şirketler hakkında bilgi aldı.

Şirket yöneticileri ve çalışanlarla fotoğraf çektiren Bozdağ'a, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgül ile Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş eşlik etti.

Macro Group'ta şirket yöneticileri ve iş adamlarıyla sohbet eden Bozdağ, sorunlarını dinledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde burada yaşayan Türk vatandaşların oy kullanmasını isteyen Bozdağ, "Avrupa'nın oyu çok önemli. Sonuca önemli etki yapar" ifadesini kullandı.

Ünal'ın, Avrupa'daki Türk çocuklarının eğitimiyle ilgilenilmesi gerektiği ve bu konuda neler yapılabileceği yönündeki bir soruya karşılık da Bakan Bozdağ, yurt dışında şu an 155 ülkede 6,5 milyondan fazla Türkün yaşadığını belirterek buradaki eğitim ihtiyacının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

-Eğitimle ilgili bir ajansın kurulması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) ve Yunus Emre Vakfının bu konuda çalışmaları olduğuna işaret eden Bakan Bozdağ, "Türkiye eğitim ajansı diye bir ajans kurulması gündeme geldi. Daha ziyade yurt dışındaki eğitim faaliyetleriyle ilgilenecek bir ajans kurulması. Bu ajans çerçevesinde çalışmalar yapılacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ, bu konuda yeni bir adım attıklarını ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığının bu yöndeki çalışmayı belirli bir noktaya getirdiğini, muhtemelen ekim ayında parlamentodan yasayı çıkaracaklarını kaydetti.

Bozdağ, esnaf ziyaretinin ardından Avusturya'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı, görüntü alınmasından sonra basına kapalı gerçekleşti.

"KarDer" ile Akdağ Yarder derneklerini ziyaret edecek Bozdağ, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin iftarına katılacak. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bozdağ Avusturya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement