Adalet Bakanı Bozdağ Görevi Kenan İpek'ten Devraldı - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ Görevi Kenan İpek'ten Devraldı

Geçici hükümette Adalet Bakanı olarak görev yapan Kenan İpek, görevini 64'üncü hükümetin yeni bakanı Bekir Bozdağ'a devretti.

25.11.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçici hükümette Adalet Bakanı olarak görev yapan Kenan İpek, görevini 64'üncü hükümetin yeni bakanı Bekir Bozdağ'a devretti. Devir teslim töreninde konuşan Bozdağ, "Yargı reformu, strateji belgesi, yargı reformu eylem planı bizim yolumuzu gösteriyor. Bütün yapacağımız işlerin hepsi takvimlendirilmiş durumda. O takvim içerisinde hükümetimizin programı çerçevesinde önceliklerimizi belirlemek suretiyle Türkiye'de yargı alanında önümüzdeki dilim içerisinde önemli reformlara hep birlikte imza atacağız" dedi.

"AB MÜZAKERE SÜRECİNDE BİZİM BAKANLIĞI İLGİLENDİREN FASILLAR VAR"

Adalet Bakanlığı'nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde geçici hükümette yerine getirdiği Adalet Bakanlığı görevini Bekir Bozdağ'a devreden Kenan İpek, "Adalet Bakanlığı olarak yapacağımız çok iş var. Nisan ayında Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan yargı reformu stratejisi Adalet Bakanlığı'nın önümüzdeki 5 yıllık yol haritası. Sayın Bakanımız ayrılmadan önce bu çalışmalara biz başlamıştık. Belli bir noktaya getirdik. İnşallah yeni parlamento döneminde yılbaşından sonra yargı reformu paketler halinde parlamentoya bu çalışmalarımız sunulmuş olacak. Bunun dışında bildiğiniz gibi AB müzakere sürecinde bizim bakanlığı ilgilendiren 23. ve 24. fasıllar var. Henüz bu fasıllar açılmadı ancak fasıllar açılmış gibi arkadaşlarımızla biz çalışmalara aralıksız devam ediyoruz" diye konuştu.

"YARGI REFORMU EYLEM PLANI BİZİM YOLUMUZU GÖSTERİYOR"

Kenan İpek'e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Bozdağ, önümüzdeki dönem için yargı reformu eylem planının yol gösterdiğini belirterek "Üstlendiği 62. ve 63. hükümetlerdeki üstlendiği bakanlık görevlerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Bu 4 yılı inşallah yargı alanındaki faaliyetlerimizle dolu dolu geçirmek niyetindeyiz. Kenan Bey ile beraber 4 yıl koşacağız. Kenan Bey bakanlığı devrediyor ama bir yere gitmiyor. Yol haritamız esasında belli. Yargı reformu, strateji belgesi, yargı reformu eylem planı bizim yolumuzu gösteriyor. Bütün yapacağımız işlerin hepsi takvimlendirilmiş durumda. O takvim içerisinde hükümetimizin programı çerçevesinde önceliklerimizi belirlemek suretiyle Türkiye'de yargı alanında önümüzdeki dilim içerisinde önemli reformlara hep birlikte imza atacağız" açıklamasında bulundu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bozdağ Görevi Kenan İpek'ten Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement