Adana, 300 Uygur Türkü İçin Devrede - Son Dakika
Güncel

Adana, 300 Uygur Türkü İçin Devrede

Adana, 300 Uygur Türkü İçin Devrede

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Arslan, Çin Devleti’nin zulmünden kaçıp Türkiye’ye gelmek isteyen ancak Çin’e teslim edilmek üzere Tayland’da yakalanan 300 Uygur Türkü’nün öldürülme riski taşıdığını ve Adana’ya getirilmeleri için resmi makamlara gerekli girişimlerin başlatıldığını söyledi.

02.12.2014 12:36

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Arslan, Çin Devleti'nin zulmünden kaçıp Türkiye'ye gelmek isteyen ancak Çin'e teslim edilmek üzere Tayland'da yakalanan 300 Uygur Türkü'nün öldürülme riski taşıdığını ve Adana'ya getirilmeleri için resmi makamlara gerekli girişimlerin başlatıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nde basın toplantısı düzenleyen Mehmet Ali Arslan, Çin Devleti'nin baskı, zulüm ve işkencelerine dayanamayarak bir sene önce topraklarını terk eden 300 Uygur Türkü'nün Türkiye'ye doğru yola çıktıklarını ancak ulaştıkları Tayland'da, Çin Devleti'ne teslim edilmek üzere yakalandıklarını anımsattı.

Daha önce Kafkaslar'dan Türkiye'ye sığınan 150 Doğu Türkistanlı'nın Rusya'ya iade edildiğini ve Boraltan Köprüsü'nde acımasızca kurşuna dizildiklerini ifade eden Arslan, "Türkiye, Uygur Türkleri'nin can güvenliğini bir an önce sağlamalıdır. Türkiye'ye nakil ivedilikle sağlanmalıdır aksi takdirde 2. Boraltan Katliamı kapıdadır" diye konuştu.

"TÜRKİYE, UYGUR TÜRKLERİNİN ÖZ VATANIDIR"

Suriye ve Iraklı göçmenlere kucak açan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Uygur Türkleri'ne de kapılarını açması gerektiğini vurgulayan Mehmet Ali Arslan, 300 Uygur Türkü'nün, Türkiye'den uzanacak yardım elini beklediğinin altını çizdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatıyla resmi makamlara gerekli girişimlerin başlatıldığını söyleyen "Çok iyi bilinmelidir ki, Türkiye, Uygur Türkleri'nin öz vatanıdır" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana, 300 Uygur Türkü İçin Devrede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement