Adana Başhekim: Tedavi İçin Geç Kalınmış - Son Dakika
Güncel

Adana Başhekim: Tedavi İçin Geç Kalınmış

Adana Başhekim: Tedavi İçin Geç Kalınmış

Kuduz olan bekar Veli Aydın'ın ölümüyle ilgili Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, yarasa ısırmasından şüphelenilen olayın tilki yavrusu veya gelincik hayvanıyla ilgili olduğunu söyledi.

28.09.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuduz olan bekar Veli Aydın'ın ölümüyle ilgili Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, yarasa ısırmasından şüphelenilen olayın tilki yavrusu veya gelincik hayvanıyla ilgili olduğunu söyledi. Veli Aydın'ın alnından bir hayvan tarafından ısırıldıktan sonra gittiği Karaman Devlet Hastanesi'nde ısırma olayından söz edip kuduz aşısı yaptırmadığını anlatan Taşova, "Çeşitli hastanelere giden Veli Aydın, bundan 12-13 gün önce son olarak bize geldi. Gerekli tedavi uygulandı ancak çok geç kalınmış. Yapılan incelemede kuduz saptandı. Hayvan ısırdığında aşılama yapılsaydı hastamız ölmeyecekti" dedi.

AİLEDEN İHMAL İDDİASI

Veli Aydın'ın ağabeyi Ramazan Aydın da kardeşini ısıranın ya tilki ya köpek olabileceğini söyledi. Isıran küçük bir hayvanın daha sonra kaçtığını anlatan Veli Aydın, "Kardeşim önce hayvan ısırmasını söylememiş. Daha sonra gittiğinde hastaneye anlatmış. Gittiği hastanelerde de ihmal var" diye konuştu.

Balcalı Hastanesi morgunda özel kıyafetli görevliler tarafından yıkanıp ilaçlanarak kefenlenen Veli Aydın'ın cenazesi, siyah plastik bir örtüyle iyice sarılıp bantlandı. Yakınlarına teslim edilen Veli Aydın'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye'ye götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Başhekim: Tedavi İçin Geç Kalınmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement