Adana Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak Açıklaması - Son Dakika
Politika

Adana Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak Açıklaması

Adana Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak Açıklaması

Hakkındaki soruşturmalar gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı'nca 4 yıl önce görevinden geçici olarak uzaklaştırılan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu'nu, sözünden dönmekle suçladı.

22.02.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkındaki soruşturmalar gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı'nca 4 yıl önce görevinden geçici olarak uzaklaştırılan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu'nu, sözünden dönmekle suçladı.

Durak, ofisinde düzenlediği basın toplantısında görevden uzaklaştırılması, MHP'den ayrılışı, CHP'den adaylık teklifi ve nihayetinde Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oluşuna kadar yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devlet Bahçeli ile hiçbir sorunu yokken, ihbar ettiği rüşvet kasetinden sonra MHP liderinin şiddetli bir açıklamada bulunduğunu söyleyen Aytaç Durak, "Bana 'istifa et, aklan da gel. Savcılar, İçişleri göreve' dedi. Oysa suç yoktu. Nasılsa aklanacaktım. Ama hükümet de beni görevden almakla sanki Bahçeli'yle işbirliği yapıyordu" ifadelerini kullandı.

Aytaç Durak, anayasanın bir maddesine göre incelemelerin selameti için 2 aylığına geçici olarak görevden alındığını kaydederek, "Ama bu 2 aylık uzatmalar uzadı da uzadı. 4. yılı tamamlıyoruz, nedense inceleme bitmemiş. Bu hukuka aykırı bir olay. Hiçbir demokratik ülkede olmayan bir hedef seçmedir. Ama hedefte ben değil, adeta Adanalılar vardı. Çünkü Adana halkının kendi iradesiyle seçtikleri belediye başkanlığı görevi seçmedikleri bir kişiye teslim edilmişti. 19 oyla belediye meclisine seçilen bu arkadaşımız belediyeyi nasıl idare etti Adanalı biliyor" diye konuştu.

"CHP ADAY DEĞİŞTİREREK SEÇİM KAYBININ ÖNÜNÜ AÇTI"

Adanalıların kendisini 5 defa seçtiğini, bir daha aday olma talebinin gündemde olmadığı bir dönemde 8 ay önce CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Partimin adayı olur musun?" dediğini hatırlatan Durak, "Ben de 'neden olmasın, şeref duyarım' demiştim. Bir Adana milletvekilinin istifa tehdidi karşısında aday değiştirerek partisine seçim kaybının önünü açtı. Ben de istiyordum ki Adanalılar burada hesap soracaklar. Bu hesabı birlikte soralım. Ana muhalefet partisi ile birlikte de sormak daha itibarlı olacaktı. Ülke genelinde bu faşizan gidişe karşı Adana'da ikinci Gezi direnişi sergileyecektik. Bir CHP Adana milletvekili 'istifa ederim Aytaç Durak CHP'nin adayı olursa' dedi. O talihsiz çıkışlara bazı çıkar çevreleri de eklenince beni aday yapmadılar" dedi.

"ADANA'DA İKTİDARIN TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ KAYBEDECEKTİR"

Durak, Adanalıların bu seçimde kendisi ile uğraşanlara bir ders vereceğini söyledi. "Hesabı sandıkta göreceğiz" diyen Aytaç Durak, şunları aktardı:

"Bu hesap benimle beraber olur, başkasıyla beraber olur. Ama her halükarda Adana'da iktidarın temsilcileri seçimi kaybedecektir. Buna Adanalılar da kararlı, ben de kararlıyım. Bunda ben de kendime görev addediyorum. Ben bir daha seçilme iddiasında değilim. Ama bu hesaplaşma işinde her zaman en ön saflarda olacağımı Adanalılar adına söz veriyorum. Çünkü Adanalılar dışarıda yakama yapışıyor. 'Aday olacak mısın? aday ol' diye. Benle olacaksa benle, benle olmazsa başkasıyla ama her halükarda hesap sorulacak."

"HER PARTİDEN TEVECCÜH VAR"

Aytaç Durak, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, İşçi Partisi, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi gibi diğer partilerden kendilerinden aday olması için telefonlar geldiğini belirterek, "Demek ki hem AK Partili, Milliyetçi Hareket Partili, Cumhuriyet Halk Partili seçmenlerimiz hem de diğer partilerin seçmenleri bir hesap sorulmasının peşindeler. Göreceğiz 35 gün sonra Adana seçimlerinde Adana'da ikinci Gezi direnişi yaşanacaktır. Bugün kamuoyu araştırmaları beni diğer adaylardan farklı arayla önde gösteriyor. Ben de hemşehrilerime teşekkür ederek bağımsız adaylığa karar verdim. Taşın altına elimi koymasam vebal altında kalırdım" şeklinde konuştu.

"ALEYHİME KARAR VEREN SAVCI TIR OPERASYONU YAPTI"

Kendisini cezaevine attıran savcının, bölge özel yetkili savcısı olarak terfi ettiğini ileri süren Durak, "Ama şimdi o savcı Adana'daki TIR olayında uygulama yaptığı için şimdi tenzili rütbe ile aşağıda sıradan bir savcılığa görevden alıp iade ettiler" dedi.

Durak, basın mensuplarından soru almayacağını kaydederek toplantıdan ayrıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adana Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • murat şu: para pulla değil. Dualarla kalben seni destekliyoruz. İnşallah kazanırsın sofilerin duası seninle olsun. Adil oğlu Boksör Murat Şu. SAhte Murat Şu değil. 0 0 Yanıtla
  • murat şu: başkan inşallah kazanırsın.chp,mhp,akp ye şamar tokadı gibi indirirsin İNŞALLAH. Ben Bir Adanalı eski Boksörlerden MURAT ŞU OLARAK AİLEM VE BEN SENİ DESTEKLİYORUZ. İNŞALLAH KAZANACAKSIN. BEN SAHTE MURAT ŞU DEĞİL ADİLİN OĞLU BOKSOR MURAT ŞU 0 0 Yanıtla

Advertisement