Adana Gönüllüleri ile Afete Hazır - Son Dakika
Yerel

Adana Gönüllüleri ile Afete Hazır

Adana Gönüllüleri ile Afete Hazır

Kızılay Adana Şubesi sosyal yardımlar, ilk yardım eğitimleri ve kan hizmetlerinin yanı sıra afet alanında eğitimler organize etmeyi sürdürüyor.

28.09.2014 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay Adana Şubesi sosyal yardımlar, ilk yardım eğitimleri ve kan hizmetlerinin yanı sıra afet alanında eğitimler organize etmeyi sürdürüyor.

Olası afet zararlarını azaltmak için gönüllüler aracılığıyla, toplumda afetlere karşı hazırlıklı olmak ve zarar azaltma kültürü oluşturmak adına Kızılay Adana Şubesi "Afete hazırlık ve müdahale" eğitimi verdi.

Türk Kızılay'ının eğitim kadrosu, Kızılay Adana Şube gönüllülerine barınma ve kamp yönetimlerinden insani yardım lojistiğine, haberleşmeden psikososyal desteğe afet tatbikatı içeren birçok eğitim verdi. Katılımcılara deprem, sel, heyelan, yangın gibi afetlerde acil yapılması gerekenler örneklerle ve görsel olarak anlatıldı. Katılımcılara, afet olmadan tedbir alınması gerektiği ve bu tedbirlerin neler olabileceği aktarıldı. Seyhan Otel'de gerçekleştirilen eğitime, gönüllülerin yanı sıra, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi öğrencileri de katıldı.

"Afet olmadan önce bilinçlenmeli öve hazırlık yapmalıyız" diyen Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, "Afet ile her an karşılaşabiliriz. Farkında değiliz ama afet bize kardeşimiz, eşimiz, çocuğumuz kadar yakın. Olası bir afet durumunda tek vücut gibi davranmalıyız. Oluşacak yaraları birlikte sarmalıyız. Hayatımızı çok yakından ilgilendiren bu anlamlı eğitime katılan bütün gönüllülere çok teşekkür ederim. Aile afet planları yapıyoruz ve eğitimler veriyoruz. Bütün gönüllüleri de eğitimlerimize davet ediyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Gönüllüleri ile Afete Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement