Adana Lösemiyle Mücadele Eden Minik Yağız, İlk Karnesini Aldı - Son Dakika
Güncel

Adana Lösemiyle Mücadele Eden Minik Yağız, İlk Karnesini Aldı

Adana Lösemiyle Mücadele Eden Minik Yağız, İlk Karnesini Aldı

Lösemiyle mücadele eden minik Yağız, ilk karnesini aldıADANA'da 3 yaşındayken lösemi hastalığına yakalandıktan sonra tedavisi büyük oranda tamamlanan 6 yaşındaki Yağız Yıldız, anaokulunu bitirip ilk karnesini almanın sevincini yaşadı.

02.07.2016 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lösemiyle mücadele eden minik Yağız, ilk karnesini aldı

ADANA'da 3 yaşındayken lösemi hastalığına yakalandıktan sonra tedavisi büyük oranda tamamlanan 6 yaşındaki Yağız Yıldız, anaokulunu bitirip ilk karnesini almanın sevincini yaşadı. Büyüyünce polis olmak isteyen minik Yağız'ı, karne töreninde polisler de yalnız bırakmadı.

Yüksek ateş şikayetiyle 15 Haziran 2013'te babası Sait Yıldız tarafından hastaneye götürülen Yağız Yıldız'ın kan değerleri de düşük çıktı. Yapılan testlerin sonucunda küçük Yağız'a, Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı'nda lösemi teşhisi konuldu ve yüksek risk grubunda bulunduğu için acil ilik nakli yapılması kararlaştırıldı. Annesi Fatma ve ağabeyi Mehmet Yiğit ile babasının tüm çabasına rağmen Yağız, bu süreçte ilaçlarını almadı.

POLİS YARDIM ETTİ

Yemek de yemeyen oğlunun polisiye dizi 'Arka Sokaklar'ı çok sevdiğini belirten babası Sait Yıldız, Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istedi. Bunun üzerine eve gelen polislerin yardımıyla Yağız Yıldız yemek yiyip ilaçlarını almaya başladı. Yağız için Sağlık Bakanlığı, Adana Valiliği ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin desteğiyle kampanya başlatıldı ancak nakil için uygun ilik bir türlü bulunamadı. Özel bir hastanede tedavisi süren Yağız, ilik nakli olmamasına karşın büyük oranda lösemi hastalığını yendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Lösemiyle Mücadele Eden Minik Yağız, İlk Karnesini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement