Adanalı 3 Şehit Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Adanalı 3 Şehit Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Adanalı 3 Şehit Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan 1'i kadın 2 polis ile 1 uzman çavuş Adana'da son yolculuklarına uğurlandı. Yakınları yaşadıkları acıyla kahroldu.

19.07.2016 11:31  Güncelleme: 12:36

Darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan 1'i kadın 2 polis ile 1 uzman çavuş memleketleri Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

BABA OCAKLARINA GÖTÜRÜLDÜ

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi sırasında askerler tarafından atılan bomba ve girilen çatışmada şehit olan polis memurları Sevda Güngör, Aytekin Kuru ve Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin cenazeleri dün gece memleketleri Adana'ya getirildi. Hastane morguna konulan şehit cenazeleri sabah alınarak baba ocaklarına götürüldü. Cenazeler, helallik alındıktan sonra Sabancı Merkez Camii'ne getirildi.

KAFA ATARAK ÇERÇEVENİN CAMINI KIRDI

Şehit Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin naaşının getirilmesinin ardından kardeşi Bülent Mine tabutun başına gelerek Türk bayrağı sarılı tabuta vurup "Kalk gidelim" diye ağladı. Mine, ağabeyinin fotoğrafını alıp bir süre baktıktan sonra kafa atıp çerçevenin camını kırdı.

"SEN ÖLMEDİN KALK" DİYEREK AĞLADI

Askerler hemen şehit kardeşini tabutun başından uzaklaştırdı. Daha sonra ise şehidin küçük kardeşi Halil Mine tabuta sarılarak "Sen ölmedin kalk" diye ağladı.

TABUTUNA DUVAK KONULDU

Bir süre sonra iki polisin cenazesi de alana getirildi. Sevda Güngör'ün tabutunun üzerine duvak koyulurken, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, şehit yakınlarına sarılarak onları teselli etmeye çalıştı.

"İÇİM YANIYOR" DİYEREK FERYAT ETTİ

Şehit Güngör'ün annesi Nural Güngör, emniyet müdürüne sarılarak "İçim yanıyor" diye feryat etti. Şehit Kuru'nun annesi Esma, kız kardeşi Ayşe, eşi Ayşe ile kızı Gizem gözyaşlarına boğuldu. Şehidin oğlu Görkem babasının fotoğrafına bakıp sevdi.

KIZININ TABUTUNA SARILARAK AĞLADI

Cenaze namazının ardından Güngör'ün annesi Nural Güngör kızının tabutuna sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Diğer şehit yakınları da tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze araçlarına götürülen Şehit Güngör Karaisalı'nın Çatalan Mahallesi'nde, şehit Mine Asri Mezarlıktaki şehitlikte, Şehit Kuru ise Kozan'da toprağa verildi.

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP Adana Milletvekili Zülfikar Tümer İnönü, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barutu, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çok sayıda komutan, polis müdürü ve binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adanalı 3 Şehit Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement