Adapazarı OSB Geliyor - Son Dakika
Yerel

Adapazarı OSB Geliyor

Adapazarı OSB Geliyor

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Adapazarı sınırları içerisinde karma OSB kurmayı planladıklarını açıkladı.

21.05.2014 12:16  Güncelleme: 12:21

Gazetecilerle buluştuğu toplantıda Organize Sanayi Bölgeleri ve daha bir çok konuda açıklamalarda bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, Adapazarı sınırları içerisinde karma OSB kurmayı planladıklarını açıkladı. Kösemusul ayrıca Sakarya'da çevreye zarar verebilecek hiçbir firmaya izin vermediklerini, bundan sonra da vermeyeceklerini söyledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 'Sakarya İçin Medya Buluşmaları" toplantısı kapmasında İhlas Haber Ajansı Sakarya Temsilciliği ile Sakarya'da yayın yapan Yenihaber Gazetesi temsilcileriyle buluştu. Otomotiv faaliyetleri, Organize Sanayi Bölgeleri, Karasu Limanı, ihracat, eğitim toplantıları, yeni hazırlanan projeler, eğitim yatırımları ve yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kösemusul, Adapazarı sınırları içerisinde kurmayı planladıkları Adapazarı karma OSB hakkında da bilgiler verdi.

"İLKLER BİZE ŞEVK VERİYOR"

Sakarya'da olan ilklerin ticaret odası olarak kendilerine şevk verdiğini belirten Kösemusul, "3+1 ve 7+1 gibi projeler, UMEM'de birinci olmamız. Milli Tank ve Milli Tren'in Sakarya'da olması. Teknokent'te ödül almamız. Bunlar çalışmalarımızda bizlere şevk veriyor" dedi.

MESLEK LİSESİ'NİN TEMELİ ATILIYOR

SATSO olarak Arifiye ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi yapacaklarını ifade eden Kösemusul, "İnşallah 30 Mayıs Cuma günü lisemizin temelini atacağız. Okulun arazisini Arifiye Belediyesi verdi. Okulumuz toplam 4 Milyon 500 Bin TL'te mal olacak. Okulda açılacak bölümler bölgede bulunan eksikliklere göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek" derken, 2 ay içerisinde ise Serdivan'a da Kız Meslek Lisesi yapacaklarını söyledi.

OTOMOTİV TEST MERKEZİ

Otomotiv Test Merkezi'nin Sakarya'ya kazandırılması konusunda TSE'nin şartlarına uygun yeri temin edemediklerini söyleyen Başkan Kösemusul, "Bizden istenilen ölçüye uygun devlet arazisi bulamadık. Karasu'da bulduğumuz yer devletindi ancak önceden serbest bölge için kamulaştırılmış amacı dışında kullanılacak diye oranın iznini alamadık, çok uğraştık olmadı. Pamukova'da bulduğumuz hava alanının da boyu yetmedi. Çok uğraştık, Sakarya'ya yakışırdı" ifadelerini kullandı.

FERİZLİ OSB'YE YATIRIMLAR 15 TEMMUZ'DAN SONRA BAŞLAYACAK

Mevcut 3 adet organize sanayi bölgelerini geliştirdiklerini belirten Kösemusul, "Yapılan işler yararlı oldukça kümelenmenin önemi ortaya çıkıyor. Yeni organize sanayi bölgelerine de teveccüh çok fazla. Ferizli'de kurduğumuz OSB'nin altyapı çalışmaları bitmek üzere, kısmetse olursa Temmuz'un 15'inden sonra sanayiciler yatırım yapmaya başlayacak. Birde Mobilya İstisas kurduk, kurar kurmaz bütün tahsisleri tamamlandı, hiç boş yer yok" dedi. Kösemusul ayrıca yine Ferizli'de Seyfiler, Doğancılar bölgesinde de maliyeti yaklaşık 4 Milyon TL civarında bir Otomotiv İhtisas Sanayi Bölgesi yapacaklarını söyledi.

ADAPAZARI KARMA OSB

Adapazarı sınırları içerisinde kalan Kaynarca yolu üzerinde Adapazarı karma OSB için belediyeden şifai sözleri aldıklarını açıklayan Kösemusul, firmaların oluşturabileceği riskler konusunda da açıklamalarda bulundu. Kösemusul, "Konuyla alakalı imar çalışmaları yapılıyor. Buraya da tarım dışı alanda karma bir sanayi bölgesi yapacağız. Şimdiden yurtdışından büyük firmaların talepleri söz konusu. OSB'ye firma kabulünde biz Sakaryamıza zarar verebilecek, kimyasal atığı veya çevreye bacasıyla alakalı zarar verebilecek hiçbir sanayi kuruluşuna izin vermiyoruz. Biz çevreye zararı olabilecek en ufak bir şey görürsek firmanın isteğini reddediyoruz. Biz son dönemde yapmış olduğumuz OSB'lerde de çevreye zarar verebilecek hiçbir firmaya yer tahsisi yapmadık, yapmayacağız" şeklinde konuştu.

Bunların haricinde 2 adet daha OSB planı olduğunu söyleyen Kösemusul, Karasu Limanı'ndan dolayı çarpık yapılaşma olmaması adına bir Lojistik Sanayi Bölgesi, bir de bölgenin gıda üretimiyle alakalı tarım dışı alan tespit edilebilirse Geyve-Pamukova bölgesinde Gıda Sanayi Bölgesi düşünüyoruz" dedi.

KARASU LİMANI VE YÜKSEK HIZLI TREN

Karasu Limanı ve Yüksek Hızlı Tren konularında açıklamalarda bulunan Kösemusul, "Biran önce hizmete kavuşması gereken Karasu Limanımız var. Karasu Limanımızın da demiryolu bağlantısını çok önemsiyoruz. Bunun da bir an önce hizmete girmesini arzuluyoruz. Karadeniz'den dünyaya açılan penceremiz olan Karasu ilçemiz için de çok önemli. Yüksek Hızlı Tren'de aynı şekilde ilimizin ticaretie ve turizmine katkı sağlayacak çok önemli bir proje. Pamukova bölgesinde duruyor olması da Taraklı ilçemizdeki turizmi hareketlendireceğini düşünüyorum" dedi.

Açıklamalarının sonunda Sakarya'nın önünün açık olduğunu belirten Kösemusul, Sakarya'nın Türkiye'nin büyüme hızından daha hızlı büyüyeceğini düşündüğünü söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adapazarı OSB Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement