Adıyaman'dan, 14 Mart Tıp Bayramı Mesajları - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan, 14 Mart Tıp Bayramı Mesajları

Adıyaman\'dan, 14 Mart Tıp Bayramı Mesajları

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır birer kutlama mesajı yayımladı.

13.03.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır birer kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, yayımladığı kutlama mesaşında şu ifadelere yer verdi:

"Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından biri olan sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi, dünyanın en değerli varlığı olan insan ve onun sağlığının arz ettiği önem kuşkusuz her zaman birinci öncelik teşkil etmektedir. Bunun neticesinde tıp biliminin neferleri doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız ülkemizin göz bebeği konumundadırlar. Gece gündüz, yağmur çamur demeden, bayram tatil bilmeden insan yaşamına saygı çerçevesinde büyük bir özveriyle sağlıklı bir toplumun oluşması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen tıp camiamıza da, bu gelişmelerle beraber göstermiş oldukları gayretleri için şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle; Tıp Bayramı olarak kabul edilen bu anlamlı günde, sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakarca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum."

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş ise mesjında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz tıpta son on yılda insana hizmet odaklı bir anlayışla önceki dönemlerle kıyaslanamayacak ilerlemeler kaydetti. Türkiye sağlıkta dönüşüm ile gelişmiş ülkelerin 30 yılda ulaşabildiği hedefe AK Parti ile 10 yılda ulaştı. Gerek hasta memnuniyetini artırmak için kalitenin artırılması, gerekse de sağlık çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesi için büyük çabalar gösterdik. Üniversite ve özel hastane kapılarının tüm vatandaşlarımıza açılması, Genel sağlık sigortası ile tüm vatandaşlarımızın sosyal güvence altına alınması, 18 yaş altındaki tüm evlatlarımızın sosyal güvence aranmaksızın Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınması "insanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla gerçekleştirilmiştir. Edirne'den Kars'a, Adıyaman Çelikhan'dan Gerger Tillo'ya, ülkemizin en ücra köşelerinde halkımıza hizmet veren meslektaşlarıma ve üyesi olmaktan onur duyduğum tüm sağlık çalışanlarına, ailelerine selamlarımı iletiyor, Tıp Bayramı'nı gönülden kutluyorum."

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnsan sağlığına hizmet eden hekimlerimiz, yeryüzündeki en ulvi ve en mukaddes mesleklerden birini icra etmektedirler. Sağlıkta Dönüşüm programı çerçevesinde vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetlerinin gelişmiş ülkelerdeki sağlık hizmetleri standartları seviyesine çıkartılmasında başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın büyük bir emeği bulunmaktadır. İlimizde gerçekleştirdiğimiz "İnsan Odaklı Hizmet" anlayışı çerçevesinde, sağlık alanında yapılan yeni yatırımlarla desteklenerek, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişiminin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmayı hedeflemekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır ise mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İnsanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşam sürdürebilmeleri, en başta sağlıklı bir insan olunması ile mümkündür. Sağlıklı olmak, insan mutluluğunun en öncelikli parçasını oluşturmaktadır. Bütün sağlık çalışanlarımız, hastalarımıza gerekli ilgi ve alakanın yanında onları bir an evvel eski sağlıklarına kavuşturmak için her türlü gayreti göstererek özverili bir şekilde bu zor görevi ifa etmektedirler. Kendilerini hastalarına adamış, zor koşullarda insanüstü gayret göstererek bu kutsal görevi yapmaya çalışan tüm sağlık çalışanları her türlü övgüyü hak etmektedirler. 14 Mart Tıp bayramı gerek sağlık çalışanlarının gerekse sağlık hizmetlerinden yararlanan halkımızın sorunlarının gündeme taşınmasında önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu nedenle hekimlerin ve yardımcı sağlık personelinin gelişmiş ülkelerdeki meslektaşları ile eşit koşullarda olmaları gerekir. Ülkemizde son yıllarda hekimlerin ve yardımcı sağlık personelinin karşılaştığı şiddet olayları önemli bir sorun haline gelmiştir. Sağlık hizmeti veren sağlık personelinin can güvenliğini mutlaka sağlamalıdır. Çünkü sağlık en temel insan hakkıdır. Tüm zorlu koşullara rağmen büyük bir sorumluluk ve fedakarlıkla sağlık hizmeti veren hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının, 14 Mart Tıp Bayramını kutlar sağlıklı, mutlu, huzurlu hakça bir düzen içinde yaşam temenni ediyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan, 14 Mart Tıp Bayramı Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement