Adıyaman'na Milletvekili Desteği - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'na Milletvekili Desteği

Adıyaman\'na Milletvekili Desteği

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda Adıyaman’ın sorunları ele alındı.

13.12.2015 13:45

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda Adıyaman'ın sorunları ele alındı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında Türkiye Petrolleri'nde düzenlenen toplantıya, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, bazı kurumların bölge müdürleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşana Vali Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, " Yapılan yatırımların neler olduğunu, yatırımı devam eden projelerin hangi aşamada olduğunu, bundan sonra Adıyaman için düşünmüş olduğumuz projelerin neler olduğunu ve hangi yatırımların daha öncelikle olduğunu tartışacağız, konuşacağız hep beraber. Bu programın hazırlanmasında ve düzenlenmesinde milletvekillerimizin ciddi talepleri oldu. Bizde kendilerine teşekkür ediyoruz. Aslında Adıyaman için önemli bir gün. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir gün yaşıyoruz. Bundan sonrada Adıyaman için birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel yatırımlar yapacağımıza ve Adıyaman'ı bulunmuş olduğu noktadan daha iyi noktalara getireceğimize inanıyorum. Eğitim'den, sağlığa, alt yapıdan, üst yapıya, sulamadan, tarımdan her konudan, arkadaşlarımız teker teker kalkarak sorun ve problemlerin neler olduğunu bu sorunların çözümü için neler yapılabileceğini ve devam eden projelerinin neler olduğunu anlatacaklar. Bu toplantımızın Adıyaman'a, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Toplantıda söz alan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise, " Bugün Adıyaman için önemli bir gün. Bizler Ankara'dan, Adıyaman'a gelmeden önce sayın valimizle irtibata geçerek Adıyaman'ımızı bir masaya yatıralım, Adıyaman'ımızın sorun ve sıkıntılarını konuşalım dedik. Hangi yatırımda ne aşamadayız. Bundan sonraki süreçte bu yatırımların çabucak bitirilmesi noktasında neler yapabiliriz. Yeni yatırımlar neler olabilir, dolayısıyla Adıyaman'ın sadece konuşacağız dedik. Bu masa etrafında bulunan herkes kamu, sivil toplum temsilcileri olarak atanmışlar seçilmişler, Adıyaman adına yüreği atan herkes bulundukları konum itibariyle Adıyaman için elinden geleni yapacak. Geçmişten bugüne güzel hizmetler yapıldı. Son 10-12 yıl içerisinde muazzam hizmetler yapıldı. Daha çok önümüzü görmek adına bundan sonraki süreçte neler yapacağız, burada her bir kurum müdürümüzün bölge müdürümüzün kendi yatırım alanlarıyla ilgili değerlendirmelerini çıkaracağız. Sivil toplum kuruluşlarımızın bu bağlamda taleplerini, önerilerini dinleyeceğiz. ve burada konuşulanlar burada kalmayacak. Biz burada notlarımızı alacağız. Sayın valimizinde dediği gibi belki bir acil eylem planları oluştura biliriz. Ankara'ya gittikten sonra hangi bakanlıkta hangi işlerin takip edileceği, hangi yatırım alanlarının takip edileceği noktasında arkadaşlarımızla bir araya gelerek aldığımız bu notları acil eylem planı şeklinde Ankara'da gerçeğe dönüştürmek için takipçisi olacağız. Bu tür toplantıları önemsiyoruz, ortak aklı önemsiyoruz. Adıyaman'ın gelişimini, kalkınmasını, Adıyamanlı hemşerilerimizin refah içerisinde ve özgür bir biçimde hayatlarını devam ettirmesi için biz sorumluluk alanlar elimizden gelen her şeyi yapacağız. Toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini vurguladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ise, " Bu toplantının gerçekleştirilmesi bizim için Adıyaman için çok önemli. Pozisyonlarımız farklı olmakla beraber bizler hepimiz bu şehirde hizmet için var olan insanlarız. Biz bu milletin sorunlarını problemlerini çözersek onları tepeden değil, onlarla birlikte bakarsak onlara yardımcı olursak, sorunlarını çözersek devleti yaşatacağımızı bilmemiz lazım. Bakın seçim öncesi sayın Başbakanımız bir şeffaflık programı hazırladı. Bu şeffaflık programı bugün yada yarın hayata geçirilecek. Bizim temel isteğimiz yapılan ve edilen işlerin şeffaf, açık ve bu şehre hizmet edecek şekilde hayata geçmesi bu olduğu müddetçe biz Adıyaman'a, hizmet eden herkese saygıda kusur etmeyiz. Onlarla birlikte çalışmaya özen gösteririz. Umarım bu toplantımız geleneksel hale gelerek hayırlara vesile olur" ifadelerini kullandı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Halil Fırat ise " Toplantımızın amacı, Adıyaman'a yapılan yatırımlar ve bu hizmetlere istinaden acil olarak yapılması gereken hizmetler nelerdir bunları bu şekilde not almak, Bakanlık düzeyinde, Başbakanlık düzeyinde Adıyaman'a yapılması gereken nelerdir bunları konuşacağız. İnşallah aldığımız bu notlar bakanlık düzeyinde, bakanlıklar düzeyinde gerekli çalışmalar yaparak Adıyaman'a, kazandırılması gereken hizmetleri getirmeye çalışacağız. Adıyaman ve Adıyamanlılar hizmetin her zaman en iyisine layıktır bunu farkındayız. Ben katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise, "Adıyaman için neler yapıyoruz ve neler yapmamız gerekecek, projelerimiz nelerdir bunları bugün burada konuşacağız. Biz tabi biz Adıyaman'ın birçok sorununu biliyoruz. Adıyaman'a neler yapıldı, nelerin yapılması gerektiğini biliyoruz. Adıyaman, sağlıkta, ulaşımda, milli eğitimde olan sorunlarının büyük bir kısmı çözüldü. Ancak özellikle Adıyaman'ın tarıma dayalı bir il olmasından dolayı sulama projelerinin barajların, biraz hızlandırılması için bu konuya ağırlık vermemiz gerekiyor. Biliyorsunuz Atatürk Barajı'ndan sonra özellikle Samsat ilçemiz ve 70'e yakın yerleşim alanımız su altında kalmasına rağmen biz barajımızda Adıyamanlılar olarak ciddi bir anlamda sulama veya fayda göremedik. Ama Koçali Barajı, Çetintepe Barajı, Gömükan Barajı, Büyükçay, Besni Barajı, barak gölünden alacak pompaj istasyonları, Bebek-1, Bebek-2, Durak, Ak Pınar, Aslanoğlu ve Çamgazi Barajını güçlendirirsek Adıyaman'ın sulanabilir arazilerini de ciddi anlamda sulaya bilirsek emin olun 26. dönem sonunda yani 3-4 yıl sonra Adıyaman kabuğunu kıracaktır. Benim buradan özellikle kamu görevlilerinden beklentim şudur. Arkadalar lütfen bizi işlerin yapılması konusunda uyarsınlar, takip etsinler. Biz buradan gelen talepleri kısa sürede çözmek için elimizden gelen her şeyi Ankara'da, yapacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya geçilerek her bir kurum müdürü, kendilerinin yaptıkları faaliyet ve yatırımlardan bahsederek bundan sonraki dönemlerde Adıyaman için hangi yatırımın yapılması gerektiği ve yapılması gereken projelerden bahsedilerek fikir alışverişinde bulunuldu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'na Milletvekili Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement