Adliye Çalışanlarından Balonlu Eylem - Son Dakika
Güncel

Adliye Çalışanlarından Balonlu Eylem

Adliye Çalışanlarından Balonlu Eylem

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde adliye çalışanları,hakim ve savcı maaşlarında yapılacak artıştan adliye çalışanlarının yararlanamadığı gerekçesiyle balonlu eylem yaptı.

18.09.2014 14:39  Güncelleme: 09:30

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde bir grup adliye çalışanı, hakim ve savcı maaşlarında yapılacak artıştan adliye çalışanlarının yararlanamadığı gerekçesiyle savcılık kaleminde balonlu eylem yaptı.

Kızıltepe İlçesi'ndeki adliyede çalışan bir grup mübaşir, katip ve adliye personeli, hakim ve savcı maaşlarında yapılacak artıştan adliye çalışanlarının yararlanamadığı gerekçe göstererek, adliye binası içinde basın açıklaması yaptı. Açıklama ardından, ALS hastalığına dikkat çekmek için yapılan eylem gibi ama bu kez kafalarına su dökmeden, ellerindeki balonları patlattı. Savcılık kaleminde bir araya gelen grup, mahkeme dosyaları arasında basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamayı video kameraya alıp sosyal paylaşım sitesi olan Facebbok üzerinden paylaşıma açan Serkan Tengiz, yargının ekip işi olduğunu, yeni düzenleme ile, hakim, savcılar ve diğer yargı emekçileri arasındaki ücret uçurumunun daha da artacağını belirterek, şöyle dedi:

"Mesai ücretleri kesildi; sustuk. Adalet Bakanımız sayın Bekir Bozdağ'ın adliye çalışanlarının özlük hakları konusunda düzenlemeye gideceği açıklamasını yaptıktan sonra sadece hakim ve savcıların maaşlarına 1155 liralık zam yapılacağı bildirildi. Sadece hakim ve savcılığa yönelik özlük haklarında düzenlemeye gidileceği açıklamaları, bizleri derinden üzmüştür. Dosyaların adliyeye giriş yapması ile başlanmasından sonuçlandırılmasına kadar tüm işlemleri canla- başla yürüten biz adliye çalışanları unutulmuştur. Bu nedenle Adalet Bakanlığı, hakim ve savcı bakanlığına dönüşmesini protesto ediyor, en yakın zamanda bizler için de lehimize olan düzenlemelere gidilmesini talep ediyoruz."

Ellerindeki balonları açıklamadan sonra patlatan adliye çalışanları, Kızıltepe Adliyesi çalışanları olarak Mardin Adliyesi çalışanlarından da duruma tepki vermesini istedi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliye Çalışanlarından Balonlu Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement