Aedaş, Kepez'in Elektrik Alt Yapısını Yeniliyor - Son Dakika
Güncel

Aedaş, Kepez'in Elektrik Alt Yapısını Yeniliyor

Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketinin (AEDAŞ), 2017 yılında Kepez ilçesinde 24 milyon 403 bin liralık yatırım gerçekleştireceği bildirildi.

28.11.2016 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketinin (AEDAŞ), 2017 yılında Kepez ilçesinde 24 milyon 403 bin liralık yatırım gerçekleştireceği bildirildi.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit ile ilçede yıl içerisinde elektrik altyapı çalışmaları yapılan alanlarda incelemelerde bulundu.

AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, şirket olarak 2013 yılı ortasından bugüne kadar Kepez'de 100 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti. Geçen yıl 21 milyon lira, bu yıl da 21 milyon lira yatırım yaptıklarını belirten Yiğit, 2017 yılında da ilçede 24 milyon 403 bin liralık yatırım yapılmasının planlandığını ifade etti.

Kepez'in Antalya'nın en hızlı büyüyen ilçesi olduğunu kaydeden Yiğit, "Antalya'nın, nüfus olarak da en yoğun ilçesi olan Kepez'de elektrik alt yapısının yenilenmesinin şehrin büyümesine, ekonomisine vereceği katkının farkındayız. Belediyenin alt yapı ve doğalgaz çalışmalarıyla, elektrik alt yapı çalışmalarının ortak yürümesine önem veriyoruz. Böylelikle kamu kaynaklarını iktisadi şekilde kullanıyoruz." dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Emek, Karşıyaka ve Fabrikalar mahallelerinde bu yıl içerisinde elektrik iletim hatlarının yer altına alınacağını sözünü verdiklerini anımsatarak, "Bu mahallelerimizde hem doğalgaz hem de enerji nakil hatlarının yer altına alınmasıyla ilgili alt yapı ile trafoların güçlendirilmesi çalışmaları tamamlandı." açıklamasında bulundu.

AEDAŞ'a bölgeye yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür eden Tütüncü, "Enerji alt yapısını çözemedikten sonra şehirleşmede istediğiniz ivmeye ulaşmamız mümkün değil. Bu bakından AEDAŞ ile titiz ve disiplin içerisinde çalışmamız, modern bir şehir olarak halkımıza geri dönüyor. Çok şükür ki enerji noktasında Kepez'e yatırım yaptık, yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Kepez'in enerjisine el ele veriyoruz birlikte enerji katıyoruz." dedi.

Tütüncü, AEDAŞ'ın 2017'de Yeşilyurt, Gülveren, Şafak, Yeni mahallerinde elektrik iletim hatlarını yer altına alacağını, Yeni Emek, Atatürk ve Barış mahallelerinde ise şebeke tesisi çalışması yapılacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aedaş, Kepez'in Elektrik Alt Yapısını Yeniliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement