Ağaçların Kuruma Nedeni Araştırılıyor - Son Dakika
Güncel

Ağaçların Kuruma Nedeni Araştırılıyor

Ağaçların Kuruma Nedeni Araştırılıyor

Kırklareli'deki İğneada ile birlikte Türkiye'deki ikinci büyük Longoz olan Sakarya'daki Acarlar Longozu'nda, son yıllarda ağaçlar dikkat çekici şekilde kurumaya başladı.

20.06.2013 18:24  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'deki İğneada ile birlikte Türkiye'deki ikinci büyük Longoz olan Sakarya'daki Acarlar Longozu'nda, son yıllarda ağaçlar dikkat çekici şekilde kurumaya başladı. Ağaçların kuruma nedenini saptamak üzere İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerinden oluşturulan 4 kişilik ekip incelemelere başladı.

Bölgede gün boyu longozda gezen öğretim üyeleri, kurumaya başlayan dişbudak ve kızılağaçları inceledi. Öğretim üyeleri hazırlayacakları raporu önümüzdeki günlerde Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne teslim edecek.

Karasu İlçesi'nin Müezzinler Köyü sınırları içerisinde bulunan Acarlar Longozu, İğneada Longozu'nu geride bırakarak Türkiye'nin en büyük su ormanı özelliğini taşıyor. Yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki Acarlar Longozu'nda, 150'den fazla ağaç türü bulunuyor. Burada iyi gelişmiş tırmanıcı kızıl ağaç, söğüt türleri ve dişbudak baskın olarak bulunuyor. Longozun çevresi bütünüyle dişbudak ormanlarıyla çevrili ve bu ağaçlar yer yer gölün bataklık kesimlerine kadar ulaşıyor. Buralarda sülün,çulluk ve yaban ördeği gibi hayvanlar da yaşadığı gibi tatlı su balığı avcılığı yapılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağaçların Kuruma Nedeni Araştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement