Ağbaba, Yazıhan Köylerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Ağbaba, Yazıhan Köylerini Ziyaret Etti

Ağbaba, Yazıhan Köylerini Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan’ın Dostal Köyü, Yazıhan’a bağlı Yeniköy, Boztepe ve Akyazı köylerini ziyaret etti.

25.03.2014 13:04

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan'ın Dostal Köyü, Yazıhan'a bağlı Yeniköy, Boztepe ve Akyazı köylerini ziyaret etti. Ağbaba ve beraberindekiler, Tecirli Köyü'nde yapımı tamamlanan Cemevi açılışına da katıldı.

Milletvekili Ağbaba, ziyaret ettiği köylerde 'yolsuzluklarla mücadele edeceğiz' diye iktidara gelenlerin cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarını yaptıklarını iddia etti. Ağbaba, hukuk sisteminin çökertildiğini, art arda gelen yasaklarla Türkiye'nin itibarının ayaklar altına alındığını ileri sürdü.

Tecirli Köyü Cemevi açılışında konuşan Veli Ağbaba, "Tecirli Cemevi'nde her zaman sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin, barışın sesi yükselecektir. Kazanlarda sevgi, kardeşlik, barış kaynayacaktır. Yüzyıllardan beri bu inancın mensupları bedel ödeyerek ibadet etseler de inançları ve cem evleri yok sayılmıştır" ifadelerini kullandı.

"Aleviler yüzyıllardır çok bedel ödedi. Ayrımcılığa uğradı. Yakıldılar. Asıldılar. Haklarında katliamlar için fetva verildi. Ama hiçbir zaman intikam duygusuyla hareket etmediler. Çünkü onlar incinsen de incitme anlayışından gelmektedir" diyen Ağbaba, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ben bu ayrımcılığın son bulabilmesi için üzerime düşeni yaptım, bundan sonra da yapmaya devam edeceğim. Cem evinin açılmasında katkısı olanları kutluyorum. Teşekkür ediyorum." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağbaba, Yazıhan Köylerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement