Agd Tekirdağ Şubesi, Şehitlerini Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Agd Tekirdağ Şubesi, Şehitlerini Unutmadı

Agd Tekirdağ Şubesi, Şehitlerini Unutmadı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tekirdağ Şubesi Üyeleri, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Tekirdağ’da yürüyüş gerçekleştirdi.

28.03.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tekirdağ Şubesi Üyeleri, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla Tekirdağ'da yürüyüş gerçekleştirdi. Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan, "Allah şehitlerimize rahmet eylesin ve onları peygamber efendimize komşu eylesin" dedi.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Köprübaşı mevkiinde toplanan grup, Tuğlalı Park istikametine slogan atarak yürüdü. Yürüyüşün ardından Tuğlalı Parkta grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan, Çanakkale Zaferinin 100'üncü yılı dolayısıyla toplandıklarını ifade etti.

Bütün şehitleri dualarla yad ettiklerini belirten Sercan, "Allah şehitlerimize rahmet eylesin onları peygamber efendimize komşu eylesin. Çanakkale bir daha ispat etmiştir ki, bir milletin büyük gücü tankı, topu, silahı değil, inançlı evlatlarıdır. Çanakkale, inançlı bir topluluğun Allah'a dayanan mücadelesine Allah'ın yardımının açıkça görüldüğü bir savaştır. 18 Mart 1915'te kazanılan Çanakkale Zaferi'nin üzerinden 100 yıl geçmiştir. Çanakkale, Yemen'den Kosova'ya, Türk, Kürt, Arap, Boşnak ve Arnavut ümmetin her renginden Müslüman'ın emperyalizme karşı birlikte savaştığı son cephedir. 18 Mart 1915'te, dönemin en üstün teknolojisine sahip ve durdurulamaz addedilen İngiliz donanması tarihinin en ağır yenilgisini almıştır. Boğazın soğuk surlarında İngilizlere eşlik eden Fransa da bu yenilginin şahidi olmuştur. Çanakkale'de 1 milyonun üzerinde insan savaşmıştır. Metrekareye 6 bin mermi düşmüştür. Bir alay asker 3 dakika içerisinde hakka yürümüştür. 500 binin üzerinde kayıp vardır. Savaşa katılan her iki kişiden biri yaşamını yitirmiştir. Bir hilal uğruna 250 bin canımız şahadet şerbetini içmiştir. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Tarih bir toplumun hafızasıdır. Hafıza olmayan toplumların gelecek tasavvuru da olmaz. Batı karşısında gerileyişin sebepleri, köklerimizden, değerlerimizden ve fütuhat ruhundan kopma olduğunu göremeyen kadrolar çareyi Batı'yı taklitte aramışlardır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından yaklaşık 50 kişilik grup, şehitlere dua okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Agd Tekirdağ Şubesi, Şehitlerini Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement