Kayseri'de İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi

Kayseri\'de İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları Protesto Edildi

Kayseri'de Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

08.08.2014 04:44  Güncelleme: 14:55

Hunat Camisi'nde akşam namazını kılan yaklaşık 400 kişilik grup, İsrail'e tepki göstererek " Hamas'a selam direnişe devam", "Katil İsrail" sloganları attı. Ellerinde Filistin bayrakları bulunan grup tekbir getirdi.

Burada grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Vacit Kip, İsrail'in Gazze'de katliam yaptığını söyledi.

İsrail'in Filistin'de vahşete devam ettiğini belirten Kip şunları belirtti:

"İsrail 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini artırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı iki bine yaklaştı. Şehitlerin ve yaralıların çoğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Bunun yanında sağlık merkezlerini, ambulansları, okulları ve camileri vurmayı sürdürüyor. Dünya'da birçok kişi İsrail'i kınamaya devam ediyor. Kurulduğu günden beri işgali ve vahşeti politik bir tarz haline getirmiş olan İsrail, kınama, lanetleme ve gösterilerden ötürü en ufak bir endişeye kapılmadığı ve en ufak bir geri adım atmadığı açıktır. İsrail'in bu kendinden emin oluşundan uluslararası kuruluşların tutumlarının nasıl olacağının bizzat İsrail tarafından bilinmesinin payı vardır. İsrail ile olan ilişkilerde, hükümetlerin ve resmi yetkilerin yapabileceklerinin sınırları daha önceden belirlenmiş gibidir."

Kip, Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nin İsrail'e karşı bir yaptırım uygulamayacağını kaydetti.

Grup daha sonra Seyyid Burhaneddin Türbesi'ne yürüyerek burada dua ettikten sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'de İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement