Ağızlarını Bantlayıp "Gazilik" Hakkı İstediler - Son Dakika
Güncel

Ağızlarını Bantlayıp "Gazilik" Hakkı İstediler

Ağızlarını Bantlayıp "Gazilik" Hakkı İstediler

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL / İSTANBUL DHA'Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği ' üyeleri İstiklal Caddesi'nde gazi statüsüne alınmamalarını ağızlarını bantlayarak protesto etti.

14.05.2016 18:25

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/ İSTANBUL DHA

'Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği ' üyeleri İstiklal Caddesi'nde gazi statüsüne alınmamalarını ağızlarını bantlayarak protesto etti.

Galatasaray Lisesi önünde saat 13.00'da bir araya gelen grup, kendilerine gazilik unvanı verilmesini istedi. Ağızlarını bantlayarak 30 dakika boyunca sessiz eylem yapan yaklaşık 100 kişi, 'Genelkurmay Başkanım; zor geliyor bize böyle yaşam. Gazilik onurumuzu sen ver paşam" pankartı açtı. Gruptakiler ellerinde 'Devlet baba benim babam neden gazi değil", 'Babamın gazilik hakkı için buradayım", 'Maaş devletin madalya bizim olsun", 'Ya babamın gaziliğini verin ya da kör olan gözünü", 'Yıllardır sustuk artık susmayacağız" dövizlerini taşıdılar

"İNANIYORUZ Kİ DEVLET BÜYÜKLERİMİZ BİZLERİN SESSİZ ÇIĞLIĞINI DUYACAK"

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Başkanı Kadir Erhan Tuna 'Bizler, Peygamber ocağı olarak bildiğimiz asker ocağında ülkemizin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı verilen mücadelede terörist silahlarının tesiri ve etkisiyle yaralanmış, ancak çeşitli yasa ve yönetmeliklerden dolayı resmiyette Gazi sayılmayan, devleti tarafından yaklaşık 25-30 yıldır görmezden gelinen, unutulan ve sahipsiz bırakılan kimseleriz" dedi. "Bugün burada bulunmamızın sebebi, bizlere hak ettiğimiz gazilik unvanı verilmesi istediğimizi bir kez daha devlet yetkilileri ve kamuoyuna duyurmaktır" diyen Tuna, "Terörle mücadelede yaralanıp Gazi sayılmayan bizlere hak ettiğimiz onurumuz olan gazilik madalyalarımızın ve gazilik hakkımızın verilmesini talep ediyoruz ve bu haklarımızı elde edene kadar haklı mücadelemize devam edeceğiz. İnanıyoruz ki devlet büyüklerimiz bizlerin sessiz çığlığını duyacak ve devletimize yakışanı yaparak bizlere gazilik onurumuzu verecektir" diye konuştu.

ŞARJÖRÜ HAYATINI KURTARDI

Girdiği çatışmada teröristlerin attığı merminin şarjörüne isabet etmesiyle şehit düşmekten kurtulduğunu ama yine de yaralandığını belirten Aslan Parlak, 'Askerliğimi 1996-1997 yılında Şırnak'ta yaptım. 600 PKK'ya 5000 askerle girdik çatışmaya Silopi Armutlu Boğazı'nda. Çatışma sırasında vuruldum. Mermi şarjörü parçalayıp ayağıma isabet etti. Çatışmada 1 üst teğmenimiz şehit düştü 8 asker de yaralandı. Tümende mermiyi ayağımdan aldılar. Devletimizin verdiği ödül sadece şarjör. Emeğimizin karşılığını alamadığımızı düşünüyorum ben. Çocuklarımız ve geleceğimiz için gazilik unvanımızı istiyoruz. Ayağımız kopmadı bir yerimiz kesilmediği ve kör kalmadığımız için gazilik unvanımızı alamadık. Biz bu mücadelede vatan için savaştık" dedi

GAZİ SAYILMAYANLAR İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜ

Gruptaki Aleyna Emine Çelikol ise, "Buradaki insanların tek dilediği ve istediği şey şu gazilik onurunu istiyorlar burada benim babam dahil hiç kimse maaş istemiyor yeter ki bir gazilik onurları olsun. Ben babama diyorum ki baba sen gazi olduğuna emin misin ? dediğim zamanda babamın o yüzündeki ve belindeki yaraları göstermek zorunda kalıyor. Bu insanlar bir şeye binecekleri zaman gaziyiz dediklerinde soyunmak zorunda kalıyorlar. Bu insanlar dilenci değil. Dilenci yerine de koymayın" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağızlarını Bantlayıp 'Gazilik' Hakkı İstediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement