Ağrı'da Yılın Spor Adamları Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da Yılın Spor Adamları Ödüllerini Aldı

Ağrı\'da Yılın Spor Adamları Ödüllerini Aldı

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun (Ağrı ASKF) her yıl geleneksel olarak düzenlediği "4. Yılın Spor Adamları" ödülleri sahiplerini buldu.

09.04.2015 13:58

Ağrı Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine Ağrı Valisi Musa Işın, Taskk Genel Başkanı Ali Düşmez, Türkiye Tensi Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Olimpiyat Sporcusu Adem Kılıççı, TRT Spor'dan Cüneyt Ersan, Tek Rumeli TV Spor Müdürü Mehmet Çelik, Beşiktaş eski yöneticisi Seyit Ateş, Malatya, Erzurum ve Van TFF Bölge Müdürleri, Erzincan , Kars, Iğdır, Erzurum, Erzincan ASKF Başkanları , İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü İrfan Arslan, Belediye Başkan Vekili Halef Keklik, İl Genel Meclisi üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri ve çok sayıda Ağrılı katıldı.

TRT Spor'dan Cüneyt Ersan'ın sunduğu programın açılış konuşmasında söz alan Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, katılım gösteren konuklara teşekkür ederek,"Bazı hedefler ortaya koyduk. Bir amatör evimiz olsun istedik ve yaptık. Lisanslı sporcu sayımızı 70'lerden 900'lere kadar çektik. 15 kulüple başladık ve şu anda 31 spor kulübümüzü üye yaptık. Gece maçı oynatmak en büyük hayalimizdi ve 2006 yılında Ağrı'da ilk gece maçını biz gerçekleştirdik, Büyüklerimizin sözlerini kulağımıza küpe ettik. Gücümüzü Spor kulüplerimizden ve sporcularımızdan aldık. Genel Başkanımızın bir sözünü hiç unutmamam. Bir toplantıda Biz Büyük Bir Aileyiz demişti. Bu Ailenin büyüklerini burada ağırlamaktan onur duyduk" dedi

Taskk Genel Başkanı Ali Düşmez ise"Ağrı'ya hep gelmek istiyordum. Rabbim nasip etti bugün bu davete iştirak ettim. Bir çok programımı bu program için iptal ettim. Çünkü Ağrı'ya gelmek, bu yörenin insanını tanımak ve onların sorunlarına merhem olmak istedim. Havaalanından bu gecenin yapıldığı alana kadar Ağrı insanını sıcaklığı gördüm. Bölge ASKF Başkanlarının biz bir aileyiz sloganına uygun olarak burada olması, bizim aslında nasıl bir örgütlenme yaptığımızın en büyük göstergesi. Ben Taskk Genel Başkanlığını Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'dan devraldım. O Şu anda parlamentoya girme yarışında. Ben ona ve onun gibi bu ülkenin sporuna hizmet etmeye çalışan herkese başarılar diliyorum. Taskk olarak iki proje beni çok mutlu etmişti. 60 ile yaydığımız Spor Tırı projesi. Ben buna Sevgi Tırı diyorum. Sporun sevgisini yaymaya çalışan bir tır olduğu için. İkincisi ise daha çözüm süreci kavramı ortaya çıkmadan bizim yaptığımız Kardeş İller Projesi. Bu projede Robin hood misali, ASKF'ler arasında eşitliğin sağlanması adına yaptığımız güzel bir proje."dedi.

Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise yaptığı konuşmada"Ağrı'dan biri olarak Tenis Federasyonunun başına geçmesinde Ağrı'ya minnettar olduğumu söyleyebilirim. Tenis ile ilgili Ağrı'da önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacak bir kent" dedi

Ödül gecesinde son olarak konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, kentin valisi olarak bu kadar organizasyona emek, gönül veren insanları gördükten sonra daha fazla çalışması gerektiğini söyledi. Işın, şöyle konuştu: "Büyük bir spor kompleksimiz devam etmektedir ve inşallah bu yıl bitecektir. Ağrı'da toplam 10 tane semt sahası planladık, yapacağız. Altyapının gelişmesi için valilik olarak ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Belki birçok yerde farklı kategoride insanlar yetişebilir. Ben buraya atanırken işin doğrusu bu bölgeden çeşitli bürokratların, akademisyenlerin, bilim adamları ve iş adamlarının çıktıklarını biliyordum ancak Ağrı'nın sporda böyle başarılı olduğunu bilmiyordum. Duyunca çok gururlandım ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Ödül Gecesinde Boks Kategorisinde ödül alan Mili Boksör Adem Kılıççı ise en büyük hedefinin Olimpiyat Şampiyonu olmak olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı'da Yılın Spor Adamları Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement