Ağrı Dağı'ndaki Anma Programı - Son Dakika
Güncel

Ağrı Dağı'ndaki Anma Programı

Doğubayazıt ilçesindeki Ağrı Dağı'nda gerçekleştirilen anma programına ilişkin ilgili kurumlar tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

05.09.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğubayazıt ilçesinde, Ağrı Dağı'nda gerçekleştirilen anma programına ilişkin ilgili kurumlar tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, dün bazı basın yayın organlarında yer alan "Ağrı Dağı İsyanı Anması" başlıklı haberin içeriği eylemine yönelik ilgili kurumlar, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konu hakkında tahkikata başlanıldığı ifade edildi.

Yapılan eyleme yönelik ilgili birimlerce, yasalar çerçevesinde gerekli diğer çalışmaların da yürütüldüğü öğrenildi.

Bu arada, HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı basın kuruluşlarında Ağrı Dağı'ndaki gösterilerin yapıldığı yerde olduğunun yazıldığını, bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Dağda etkinliklerin yapıldığısırada Doğubayazıt'a yakın bir parkta düzenlenen programda olduğunu ifade eden Zenderlioğlu, şöyle devam etti:

"Ben yukarıda yapılan gösterilerin olduğu alanda değildim. Bir gazetecinin yapmaması gerekir. Eğer benim orada olduğuma dair fotoğrafım varsa kanıtlaması gerekir. Bu basın ahlakına uygun değil. Bence etik değil. Bunun üzerinden kendilerine prim mi yapmak istiyorlar? Bu, Lice'deki olaylar gibi körüklenmeye çalışıldı. Kamuoyunda öyle gördüm. Bence yanlış bir olaydı."

Kışkırtıp ve tahrik etme anlayışının doğru olmadığını vurgulayan Zenderlioğlu, "Sürecin ruhuna ve gelişimine uygun şekilde hareket etmemiz gerekir. İnsan her istediğini her yerde söyleyemez, dediğini de her yerde yapamaz. Bu toplumsal bir etiktir" diye konuştu.

Milletvekili Zenderlioğlu, kendisinin orada bulunduğunu yazan basın basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti. - Ağrı

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement