HDP'li Aksoy: Öcalan, 11 Metrekarelik Kuyudan Süreci Yönetiyor - Son Dakika
Güncel

HDP'li Aksoy: Öcalan, 11 Metrekarelik Kuyudan Süreci Yönetiyor

HDP\'li Aksoy: Öcalan, 11 Metrekarelik Kuyudan Süreci Yönetiyor

HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, çözüm süreciyle ilgili olarak, "Süreci Abdullah Öcalan 11 metrekarelik bir kuyunun içinden yönetiyor." dedi.

17.10.2014 19:09  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Ağrı Milletvekili Halil Aksoy çözüm süreciyle ilgili olarak "Süreci Sayın Abdullah Öcalan 11 metrekarelik bir kuyunun içinden yönetiyor. O özgür olmadan özgür olmayacağımızı bir daha seslendiriyorum" dedi.

Eski Van Caddesinde partililerle birlikte 'Demokratik çözüm için Öcalan'ın sesine ses ver' pankartının ardından partililerle yürüyen HDP Milletvekili Halil Aksoy, toplananlara barış süreciyle ilgili bir konuşma yaptı. Süreç için Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğine vurgu yapan Milletvekili Aksoy, "Bu süreci sayın Abdullah Öcalan 11 metrekarelik bir kuyunun içerisinde yönetiyor. Mecbur olduğunuz zaman gidip kendisinden mesaj da getiriyorsunuz. Tam da şimdi bu süreci en doğru yürütecek tek kişi sayın Abdullah Öcalan'dır. Bunun için derhal salıverilmesi lazım. En etkili koşulları yaratacağız. O da, onun arkadaşlarıyla Kandil'de ve Kürt halkı ile buluşmasıdır. Dünden itibaren ceza evlerinde özgürlük tutsakları 5 bin kişi açlık grevine başladı. Sayın Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki 11 metrekarelik kuyuda göstermiş olduğu direnişe karşı saygılarımızı ve selamlarımızı iletiyoruz. O özgür olmadan özgür olmayacağımızı bir daha seslendiriyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Aksoy: Öcalan, 11 Metrekarelik Kuyudan Süreci Yönetiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement