Ahilik Haftası - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası

Hatay'da Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

23.05.2016 17:03

Hatay'da Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Antakya Kültür Merkezi'ndeki programda yaptığı konuşmada, şehirleşmenin arttığı, nüfusun yoğunlaştığı ve insanların birbirini tanımadığı bu dönemde ahilik sistemine daha çok ihtiyaç olduğunu belirtti.

İnsanların kaybedeceği en son şeyin güven olması gerektiğini vurgulayan Topaca, "Esnafımızın da kaybetmemesi gereken temel faktör güvendir. Güveni sağlamak için de ahilik sistemine ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Devletimizde bunu tespit etmek suretiyle bu yapıyı tekrar toplumumuzda oturtmak, yaşatmak için bu faaliyetler yapılıyor." dedi.

Topaca, esnafın güvenini arttıracak çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydetti.

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (HESOB) Başkanı Abdülkadir Teksöz de Vali Topaca'nın bugüne kadar kentteki esnaf ve sanatkarların yanında olarak motive etmesinden dolayı onur duyduklarını belirtti.

Ahiliğin özünü kardeşlik, dostluk, birlik ve beraberliğin oluşturduğunu anlatan Teksöz, bu konuya ticaretten daha çok önem verdiklerini söyledi.

Daha sonra " Türkiye'de Ahilik Kültürü" konulu konferans verildi.

Program sonunda yılın ahisi Mehmet Ali Yılmaz'a, en olgun esnaf Hasan Çapar'a, en genç esnaf Mehmet Karayiğit'e, örnek kadın esnaf Gönül Çapar'a unutulmaya yüz tutan esnaf ve sanatkarlığı yaşatan İbrahim Yılmaz'a ve en hijyen iş yeri sahibi Bekir Yılmaz'a ahilik kaftanı giydirildi ve plaketleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement