Ahlat'ın Tarımda Yeni Gözdesi Çilek Olacak - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ın Tarımda Yeni Gözdesi Çilek Olacak

Ahlat\'ın Tarımda Yeni Gözdesi Çilek Olacak

Bitlis İl Özel İdaresi katkısıyla Ahlat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce Ahlat'ın 10 mahallesinde 10 çiftçiye 40 dekarlık alanda çilek bahçeleri tesis edildi.

25.06.2015 14:10  Güncelleme: 14:30

Bitlis İl Özel İdaresi katkısıyla, Ahlat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce Ahlat'ın 10 mahallesinde 10 çiftçiye toplam 40 dekarlık alanda çilek bahçeleri tesis edildi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yeni çilek tarlalarının oluşturulmasıyla birlikte çiftçilere alternatif ürün seçeneği sunulurken, şimdiye dek Türkiye'nin patates ambarı olarak ta nitelendirilen ilçede çilek bahçelerinin oluşturulmasıyla birlikte çiftçinin yeni gözdesi çilek oldu. Malç (Naylon) malzemesi ve Yediveren çeşidi çilek fideleri bedeli İl Özel İdaresince karşılanan çilek bahçelerinden yılda ortalama 100 ton çilek hasat edilmesi bekleniyor. Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu beraberinde Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nihat Keskin ile birlikte İlçenin İkikubbe Mahallesinde İlhami Akarsu isimli çiftçinin tarlasına kurulan çilek tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Daha sonra ilçede kurulan çilek bahçeleri hakkında bir açıklama yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu: "İlçemiz rakımı ve iklimi sebebiyle Türkiye'de geçici olarak tabir edilen meyve üretimi ile ön plana çıkmaktadır. Çilek, özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesine nazaran ilçemizde hasadı daha geç olan bir meyvedir. Bizde bu nedenle, özellikle ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacağını ve alternatif ürün yelpazemize farklı bir boyut kazandıracağını düşünerek 10 mahallemizden 10 çiftçimize toplam 40 dekarda çilek bahçesi tesisi projemizi hayata geçirdik. Toplam 40 dekarlık alanda yılda 100 tonluk üretim ve 600 bin TL'lik bir hasılat beklemekteyiz. Çiftçilerimize bol kazançlar diler, ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ın Tarımda Yeni Gözdesi Çilek Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement