Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan Burdur'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan Burdur'da Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Başta Türkiye olmak üzere bütün İslam dünyasının gerçek bayramlara erişebilmesi için huzura, barış, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.

25.09.2015 13:36

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Başta Türkiye olmak üzere bütün İslam dünyasının gerçek bayramlara erişebilmesi için huzura, barış, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.

Bakan Gürcan, Burdur'un Bucak ilçesindeki bir düğün salonunda, AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Burada vatandaşlarla bayramlaşan Gürcan, salonda bulunan, bulunmayan herkesin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, "Türk milletine, dertsiz, tasasız, kazasız, belasız bayram" dileğinde bulundu.

Kurban Bayramı'nın, bütün İslam aleminin birlik ve beraberliğine, kardeşlik ruhunun yeniden kuşanmasına vesile olmasını temenni eden Gürcan, şunları söyledi:

"Başta Türkiye olmak üzere bütün İslam dünyasının gerçek bayramlara erişebilmesi için huzura, barış, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bayramlar geleceğe umutla bakabilmenin adıdır çünkü. Hepimizin ortak hedefi bu ülkenin kalkınmışlığı, birliği ve bütünlüğüdür. Türkiye, son 13 yılda istikrar ortamını yakalayabilmiş ve böylelikle siyasi istikrarı, ekonomik istikrara çevirmeyi başarabilmiş bir ülkedir. Türkiye'nin her bir köşe bucağı bu istikrar ortamından yararlanmıştır. Elbette Burdur da bu istikrar ortamından istifade etmiştir. İstifade etmeye de devam edecektir. Temennim, Türkiye'nin başta siyasi istikrarını ve buna bağlı olarak ekonomik istikrarını sürdürmeye devam ettirmesi, Burdur'un da Bucak'ın da bundan arzu edilen payı almasıdır. Gayretimizin bu yönde olduğunu bilmenizi isterim."

Toplumsal kalkınmanın önemi

Dünyanın her alanda milletlerin ve devletlerin yarışına sahne olduğunu anlatan Bakan Gürcan, Türkiye'nin sanayide, ekonomide dünya ile yarışma gayreti içinde bulunduğunu vurgulayarak, "Sabah akşam çalışmamız, gayretimiz bu yönde zaten" dedi.

"Ama unutmayalım, ekonomik kalkınmanız toplumsal kalkınmanızla desteklenmiyorsa orada mutlaka bir sıkıntı, bir huzursuzluk olacaktır" ifadesini kullanan Gürcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem ekonomik gelişme hem de toplumun kendi değerlerini muhafaza ederek kalkınması bir arada olmak durumundadır. O ikisi birbirinden ayrılmamalıdır. Diğer türlü, bu anlamda bir kalkınma kalıcı da olmayacaktır. Oysa bizim derdimiz, kalıcı, gerçek bir kalkınma ve gerçek bir huzur... Bakınız, batı medeniyeti bütün gelişmişliğine, ilerlemesine rağmen aile ve toplum değerlerini yitirmenin ciddi sıkıntılarını yaşamaktadır. Aynı hataları yapmaya, aynı sıkıntıları yaşamaya mecbur ve mahkum değiliz. Tam da bu noktada benim bakanlığımın misyonu önem kazanmaktadır."

"Yol belli"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının engelli ve yaşlılardan çocuklara, kadınlardan yoksullara, hizmet götürmeyi kendine misyon edindiğini hatırlatan Gürcan, "Gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyorsak, milletimize olan muhabbetimizdendir" diye konuştu.

Herkesin, bütün toplumun kendi işini iyi ve ciddiyetle yapmasının önemine işaret eden Gürcan, "Burası ince bir nokta. Vatandaş işini savsakladığı vakit bu durum devlete yansır. Devlet işini yapmadığı vakit, bunun sıkıntısı da vatandaşı bulur. Demek ki yol belli. Devlet de millet de işine, davasına sahip çıkmalı. Yolumuz uzun, işimiz fazla. Umudumuzu artıran şey, gayretimiz ve samimiyetimizdir" dedi.

"77 milyonluk büyük bir aileyiz"

Her iş ve eylemlerinde "insana dokunan bir bakanlık" olduklarını vurgulayan Gürcan, insan ve aile odaklı hizmetler üretmeye devam edeceklerini, hizmet kalitelerini de artıracaklarını bildirdi.

Gürcan, kalkınma ve sanayileşmelerini bu anlayışla gerçekleştirmeye gayret ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışanlarıyla hizmet sunan, hizmet alanlarıyla büyük bir aile olduğumuzun farkındayız. Tek başına bir şey yapma imkanı bulunmamaktadır. O halde ne yaparsak yapalım, büyük bir aile olarak birlikte yapmış olacağız. Biz 77 milyonluk geniş ve büyük bir aileyiz."

Gürcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salı günü Bakanlar Kurulu toplantısında kendisinin Bucak'a geleceğini duyduğunu cve ilçe halkına selamlarını iletmesini istediğini aktardı.

Bakan Gürcan,  şunları anlattı:

"Dün de Sayın Cumhurbaşkanımız ile yetimlerimizi, şehit çocuklarımızı bayramlaşmaya götürdüm. Çok hoş bir 1,5 saat geçirdik. Huber Köşkü'nde çimlerin üzerinde. Hakikaten çok güzel bir bayramlaşmaydı. Orada da dedim, 'Efendim yarın Burdur ve Bucak'a gidiyorum' dedim. Kendisi de 'Lütfen selamlarımı ilet, sevgi ve saygılarımı gönderiyorum' dedi. Onların selamını getirmekle de kendimi çok nasipli hissediyorum."

Gürcan, bayramlaşmanın ardından, ilçedeki Umutevi Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, çocuklara 12 kulaklık ve çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan Burdur'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement