Ailesinden Geriye Cep Telefonundaki Fotoğraflar Kaldı - Son Dakika
Güncel

Ailesinden Geriye Cep Telefonundaki Fotoğraflar Kaldı

Suriye'de Esed güçlerinin 5 yıldır sürdürdüğü saldırılar yüz binlerce insanı hayattan kopardı, milyonlarca insanı da sevdiklerinden ayırdı.

28.01.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Esed güçlerinin 5 yıldır sürdürdüğü saldırılar yüz binlerce insanı hayattan kopardı, milyonlarca insanı da sevdiklerinden ayırdı.

Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerine ait savaş uçağından atılan füzenin evlerine isabet etmesi sonucu annesi ve 3 kız kardeşini kaybeden 12 yaşındaki Rağat Kenan da savaşın kurbanlarından biri.

Yaklaşık 1 yıl önce ülkesindeki iç savaş yüzünden yakınlarıyla Türkiye'ye sığınan ve Hatay'ın Antakya ilçesinde görme engelli amcası ile yaşayan Kenan, ailesinden geriye kalan cep telefonundaki birkaç fotoğrafla teselli buluyor.

Kenan, AA muhabirine yaptığı açıklamada her gününü savaşta hayatlarını kaybeden annesi ve 3 kız kardeşi için dua etmekle geçirdiğini belirtti.

Çok özlediği annesi ile kız kardeşlerinin Suriye'deki mezarlarında dua etmek istediğini gözyaşları içinde anlatan Kenan, şöyle konuştu:

"Geçen yıl şubat ayında ülkemdeki eğitim gördüğüm okulda bulunduğum sırada savaş uçakları bulunduğumuz bölgeyi bombalamaya başladı. Öğretmenlerimiz böyle durumlarda bizi evimize gönderiyorlardı. Ben de evimizin üst katında oturan ninemin yanına gittim. Tam o sırada uçaktan atılan bir füze büyük bir patlamayla ninemin evine isabet etti. Patlamada ben ayağımdan, ninem de vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevrede bulunanların yardımıyla hasar gören evden dışarı çıkarıldık. Dışarıdayken oturduğumuz binanın tamamen yıkıldığını gördüm. İnsanlar beni bir arabaya bindirerek tedavimin yapılması için İdlib'te bulunan bir sahra hastanesine götürdüler. İki gün sonra kendime geldiğimde doktorlara ailemin durumunu soruyordum. Onlarda yaralı olduklarını başka bir hastanede tedavi olduklarını söylediler. Daha sonra aynı saldırıda yaralanan babam hastaneye gelerek beni halamın evine götürdü. Babama annemi ve kardeşlerimin nerede olduklarını sorduğumda öldüklerini söyledi. Allah'ıma her gün annem ve kız kardeşlerimi cennetine kabul etmesi için dua ediyorum."

Kenan, annesi ile kız kardeşlerinin ölüm haberini aldığında dünyasının adeta başına yıkıldığını söyledi.

Bulundukları bölgede Esed güçlerinin havadan ve karadan gerçekleştirdiği saldırıların artması üzerine babasının, evlerine düşen füze saldırısında gözlerini kaybeden amcası ve ailesiyle kendisini Türkiye'ye gönderme kararı aldığını ifade Kenan, "Babam Suriye'de kalmak istedi ve bizimle gelmedi. Yakınlarımızın yardımıyla sınırdan Hatay'a geldik. Şu an Antakya'da amcam, 3 kuzenim ve yengemle birlikte tek odalı bir evde hayırseverlerin desteğiyle yaşamaya çalışıyoruz. Savaş beni hem sevdiklerimden hem de ülkemden kopardı" diye konuştu

Kenan, Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesini ve yaşanan acıların son bulmasını diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ailesinden Geriye Cep Telefonundaki Fotoğraflar Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement