AK Parti Bingöl Milletvekili Taş Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Bingöl Milletvekili Taş Açıklaması

AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, TRT'de Zazaca yayın yapan müstakil bir kanal oluşturulmasını talep ettiklerini söyledi.

20.02.2015 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, TRT'de Zazaca yayın yapan müstakil bir kanal oluşturulmasını talep ettiklerini söyledi.

Taş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, UNESCO verilerine göre, Türkiye'de tehlike altındaki 18 dilden birinin Zazaca olduğunu belirtti.

Türkiye'de 3 milyon kişinin Zazaca konuştuğunu ancak buna rağmen gerekli ilgiyi görmediğini kaydeden Taş, Zazaca'nın, Kürtçe'nin bir lehçesi olarak gösterilerek önemsizleştirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Zazaca ile Kürtçe'nin akraba ama iki ayrı dil olduğunu kaydeden Taş, "Dün yasaklarla yok edilmeye çalışılan Zaza dil ve kültürünün bugün de başka dil ve kültürlerin gölgesinde ezilip, yok olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

TRT'de Zazaca yayın yapan müstakil bir kanal oluşturulmasını talep ettiklerini anlatan Taş, bu taleplerini ilgili makamlara da ilettiklerini ifade etti.

Gazetecilerin, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgaya ilişkin sorularını yanıtlayan Taş, "İnsanların daha özgür yaşaması için bazı yasaların çıkması gerekiyor. Biz vatandaşın özgürlüğü için bu yasanın çıkmasını istiyoruz. İnsanların molotof ya da başka silahların gölgesinde yaşamasını istemiyoruz. Muhalefet bu yasaya karşı çıkıyor ama neden karşı çıktığını net olarak söylemiyor"diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Bingöl Milletvekili Taş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement