AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Yılmaz'dan 'Rüşvet' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Yılmaz'dan 'Rüşvet' Tepkisi

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Yılmaz\'dan \'Rüşvet\' Tepkisi

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, Çiğli Belediyesi CHP Meclis Üyesi Önder Özdemir'in eşinin, geçtiğimiz günlerde eşinin de aralarında bulunduğu CHP ve AK Parti'li meclis üyelerinin, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın, yaşamını kaybeden...

16.11.2012 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, Çiğli Belediyesi CHP Meclis Üyesi Önder Özdemir'in eşinin, geçtiğimiz günlerde eşinin de aralarında bulunduğu CHP ve AK Parti'li meclis üyelerinin, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın, yaşamını kaybeden eski başkan Ensari Bulut'un ölümünün ardından başkan seçilmek için 2 milyon TL verdiği şeklindeki iddialarına sert tepki gösterdi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı binası toplantı salonunda yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Adnan Yılmaz, AK Partili meclis üyelerinin de rüşvet aldığı şeklindeki iddialarını yalanladı. Yılmaz, Önder Özdemir'in eşi Sema Özdemir'in, geçen hafta Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçesinde, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un ölümünden sonra aday olan Metin Solak'ın seçilebilmek için eşi Önder Özdemir'in de aralarında olduğu beş CHP'li ve 11 AK Partili meclis üyesine 2 milyon lira verdiği iddiasıyla ilgili haberlerin ardından toplantı düzenlemeye karar verdiklerini belirtti. Yılmaz, şunları söyledi:

"Bunlar, partimiz ve meclis üyelerimizi karalamak için gündeme getirilmiş asılsız iddialardır. Tamamen iftira ve gerçek dışıdır. AK Partili meclis üyeleri, halkın menfaatlerini korumak için mecliste ve komisyonlarda en sert muhalefeti yaptıkları, komisyon raporlarında sabittir. Gerçek dışı ve çirkin iftirayı atanlar hakkında maddi ve manevi tazminat hakkımız saklı kalmak kaydıyla hukuksal süreci izliyoruz. Bu kabul edilemez iddianın dışında, birtakım iddialar da var. Bunlarla ilgili savcılık tarafından açılan soruşturma devam etmekte. Bu soruşturmanın takipçisi olacağız. O süreci aşağı yukarı hepimiz yakından takip ediyoruz. partimizin o günkü şartlarda tamamen siyaseti en iyi şekilde uyguladığı bir andı. Çünkü meclis üyesi arkadaşlarımızın hepsi grup kararına uymuştur. Böyle bir ithamı kabul etmiyoruz."

İddialarda para aldığı öne sürülen AK Partili Meclis Üyesi Sıdık Soysal da, AK Parti Çiğli Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Sıdık Soysal, 2009 yılında gerçekleşen oylamada, parti olarak CHP'den çıkacak ikinci adayı destekleme yönünde grup kararı aldıklarını söyleyerek, "CHP İzmir İl Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın destek verdiği adayı seçmek zorunda değildik. Oy çoğunluğumuza göre sonucu etkileyebileceğimiz için bu kararı aldık. Ondan sonraki gelişmeler bizi ilgilendirmiyor. Şu anda çok mutluyuz ki bu tür iddialarla 11 meclis üyesini birarada tutmak mümkün değil. Kalbimizi çürütmedik. İddialarını, belgeleri varsa açıklasınlar. Konunun baş aktörü benim. Bu konuyla ne ilgimiz ne bilgimiz var. Bu iş bir hesaplaşma. CHP'de ileriye dönük başkanlık seçiminin hesaplaşmasının miladı. Birileri buradan nemalanabilirler. 11 meclis üyesinin, 2 milyon liralık parayla uzaktan yakından ilgisi yoktur" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Yılmaz'dan 'Rüşvet' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement